Project

Wearables voor veilige en leuke sportbeoefening bij kinderen met hartafwijkingen

Bewegen is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de gezondheid. Voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen is sporten echter niet vanzelfsprekend. Onderzoek toont aan dat gepersonaliseerde inspanningstraining veilig is en de kwaliteit van leven van deze kinderen verbetert. Om hen te begeleiden, is er op de kindercardiologieafdeling van het Sophia Kinderziekenhuis een goedlopende sportpoli opgezet.

Op deze sportpoli willen de artsen en onderzoekers graag kijken naar de betrouwbaarheid en waarde van ‘wearables’ in de zorg voor kinderen met hartafwijkingen. Dit project zet wearables – zoals sporthorloges en ECG-shirts – in om de begeleiding van kinderen met een hartafwijking in hun sport te verbeteren. Met als doel een betere en veiligere sportbeoefening voor alle kinderen met een aangeboren hartafwijking of ritmestoornis in het Sophia kinderziekenhuis.

Na ervaring op te doen bij deze groep, kunnen ook andere afdelingen profiteren van deze kennis. Wearables kunnen ook ingezet worden om kinderen met andere chronische aandoeningen, zoals astma of reuma, te ondersteunen en begeleiden in hun sport. Met een budget voor 30 sporthorloges en 30 ECG-shirts kunnen de artsen en onderzoekers dit project starten.

Help ons om dit initiatief te realiseren en maak sporten veiliger en toegankelijker voor alle kinderen met een chronische aandoening.

 

Ja, ik help mee om deze studie mogelijk te maken

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.