In de Klas

Leer over het Sophia Kinderziekenhuis

Een inkijkje in het Sophia Kinderziekenhuis

Speciaal voor basisschoolleerlingen hebben we in samenwerking met CED groep een lespakket ontwikkeld om leerlingen in het basisonderwijs een inkijkje te geven in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Het lespakket is bedoeld voor groep 5 t/m 8. Voor zowel groep 5 en 6 als voor groep 7 en 8 is er een aparte versie gemaakt om goed bij het niveau en de belevingswereld van de leerlingen aan te sluiten. Klassen met een zieke leerling kunnen de lessen gebruiken, maar ze zijn ook geschikt voor scholen die op een andere manier geïnteresseerd zijn in het Sophia Kinderziekenhuis, of klassen die aandacht willen besteden aan het onderwerp gezondheid. Met dit lespakket hopen we het basisonderwijs, het kinderziekenhuis en zieke leerlingen met elkaar te verbinden.

Start een actie met jouw klas

Wij vinden het helemaal super als jij met jouw klas of school een actie op wilt zetten voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Er zijn allerlei leuke acties te bedenken. Je kunt bijvoorbeeld koekjes bakken en deze verkopen, lege flessen verzamelen, je eigen kunstwerken veilen, of met vrienden een mooie voorstelling maken waarvoor iedereen in de buurt of op school kaartjes kan kopen. Van al het geld dat jij inzamelt kunnen wij mooie projecten realiseren voor de zieke kinderen in het Sophia. Denk hierbij aan de aanschaf van speelgoed, boeken voor de ziekenhuisbibliotheek of knuffelaapjes voor de zieke kinderen. Via deze website kun je heel gemakkelijk een actie starten.

Heb je al geld ingezameld? Vraag dan aan je ouders/verzorgers of zij het geld willen storten op ons rekeningnummer: IBAN NL21 ABNA 0707 0701 39. Zet jouw naam en de actie erbij zodat we je kunnen bedanken!