Steun het Sophia met een nalatenschap

Iedereen maakt zich in het leven wel eens ergens sterk voor. Door voor een ander klaar te staan, iets te geven of te doneren. Simpelweg, omdat we dit belangrijk vinden. Maar wat als u er zelf niet meer bent?

Met uw nalatenschap kunt u nog één keer opkomen voor wat u belangrijk vindt. Door na te laten aan een goed doel waar u een betrokkenheid bij voelt, zoals de beste zorg voor zieke kinderen. Nalaten aan de Stichting Vrienden van het Sophia is een bijzondere daad. Samen kunnen we echt het verschil maken, om in de toekomst zieke kinderen nog beter te kunnen helpen. We weten immers allemaal hoe essentieel een goede gezondheid is.

Uw wensen vastleggen

Voor nalaten geldt: goed geregeld is een zorg minder. Door uw wensen vast te leggen in een testament houdt u zelf in de hand hoe uw erfenis verdeeld wordt. Dit doet u bij een notaris. U kunt de Stichting Vrienden van het Sophia bijvoorbeeld een geldbedrag nalaten of een percentage van uw bezit toewijzen. De notaris kan u daarbij adviseren, en stelt ook het uiteindelijke testament op. Uiteraard bent u altijd vrij om uw testament in de toekomst aan te passen, zonder dat u ons enige toelichting hoeft te geven.

Nalatenschap en de belasting

Over een nalatenschap moet normaal gesproken belasting betaald worden, erfbelasting of ook wel genoemd successierecht. Dit geldt niet voor de Stichting Vrienden van het Sophia. Dit is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw gift is daarom vrijgesteld van belasting. Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen. Uw geld komt voor 100% ten goede aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Met uw nalatenschap, hoe groot of klein ook, maakt u het verschil.

Persoonlijk advies op maat

Als u meer wilt weten over nalatenschappen, raden wij u aan contact op te nemen met uw notaris. Hij/zij kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot uw nalatenschap. In dit document hebben we voor u de meest gestelde vragen en antwoorden over nalaten op een rijtje gezet.

Wilt u persoonlijk advies en/of meer weten over het opnemen van de Stichting Vrienden van het Sophia in het testament? Onze collega Colette Bolomey gaat graag met u in gesprek.

Colette Bolomey
Relatiemanager
E: cbolomey@vriendensophia.nl
T: 06 81 29 17 80

 

”Het maakt mij trots om een steentje bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van zieke kinderen die helaas speciale zorg nodig hebben. Een gezond kind hebben is geen vanzelfsprekendheid. Als moeder zijnde besef ik mij dat maar al te goed. Het is fijn om te weten dat er in het Sophia Kinderziekenhuis bevlogen en deskundige specialisten zijn die kunnen helpen als dat nodig is.”

Vraag onze brochure aan

Het opstellen van een testament is iets waarover u goed na wilt denken. Als u overweegt om na te laten aan de Stichting Vrienden van het Sophia, dan kan onze gratis brochure u daar bij helpen. Naast praktische informatie bevat de brochure inspirerende quotes van artsen, ouders en donateurs.

"*" geeft vereiste velden aan

aanhef*
Hoe wilt u de brochure ontvangen
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Vraag onze brochure aan