Geven na leven

Iedereen maakt zich in het leven wel eens ergens sterk voor. Door voor een ander klaar te staan, iets te geven of te doneren. Simpelweg, omdat we dit belangrijk vinden. Maar wat als u er zelf niet meer bent?

U kunt ervoor kiezen om de Stichting Vrienden van het Sophia op te nemen in uw testament. In onze brochure delen we graag onze kennis over nalaten met u. U kunt deze brochure aanvragen door onderstaand formulier in te vullen.

De brochure ontvangen

Vul onderstaand formulier in en u ontvangt de brochure per post of digitaal van ons.

 

Stichting Vrienden van het Sophia in uw testament

Iedereen maakt zich in het leven wel eens ergens sterk voor. Door voor een ander klaar te staan, iets te geven of te doneren. Simpelweg, omdat we dit belangrijk vinden. Maar wat als u er zelf niet meer bent?

Met uw nalatenschap kunt u nog één keer opkomen voor wat u belangrijk vindt. Door na te laten aan een goed doel waar u een betrokkenheid bij voelt, zoals de beste zorg voor zieke kinderen. Nalaten aan de Stichting Vrienden van het Sophia is een bijzondere daad. Samen kunnen we echt het verschil maken, om in de toekomst zieke kinderen nog beter te kunnen helpen. We weten immers allemaal hoe essentieel een goede gezondheid is.

Nalatenschap en de belasting

Over een nalatenschap moet normaal gesproken belasting betaald worden, erfbelasting of ook wel genoemd successierecht. Dit geldt niet voor de Stichting Vrienden van het Sophia. Dit is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw gift is daarom vrijgesteld van belasting. Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen. Uw geld komt voor 100% ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis.

Uw wensen staan centraal

Als u meer wilt weten over nalatenschappen, raden wij u aan contact op te nemen met uw notaris. Hij/zij kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot uw nalatenschap. In dit document hebben we voor u de meest gestelde vragen en antwoorden over nalaten op een rijtje gezet. Heeft u hierna nog vragen? Neemt u dan contact op met Madelief MacLean via (010)703 67 50 of mmaclean@vriendensophia.nl

Toegift.nl

De Stichting Vrienden van het Sophia is als erkend goed doel aangesloten bij Toegift.nl. Daar vindt u meer informatie over nalaten aan een goed doel.