Eenmalige en periodieke schenkingen

Wist je dat je geld terug kunt krijgen van de belasting bij een schenking aan de Stichting Vrienden van het Sophia? Sinds januari 2014 zijn jouw donaties aan de Stichting Vrienden van het Sophia eenvoudig en volledig aftrekbaar dankzij de nieuwe regels voor periodiek schenken. Door een wetswijziging hoef je voor een periodieke schenking geen notariële akte meer op te maken. De Stichting Vrienden van het Sophia beschikt over de ANBI-status, waardoor zij als erkend goed doel geen belasting betaalt over jouw gift.

Je hebt ook de mogelijkheid om het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis voor een voor een periode van minimaal vijf jaar met een vast bedrag, ook wel periodiek schenken genoemd. Deze schenking is volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Download het lijfrenteschenkingsformulier, dat je kunt uitprinten, invullen en opsturen of e-mailen naar de Stichting Vrienden van het Sophia.

Een variant op periodiek schenken, in plaats van de schenking in vijf jaarlijkse termijnen te betalen, het bedrag in één keer voldoet. De Stichting Vrienden van het Sophia erkent dat het bedrag van de schenking aan je schuldig is en boekt op dit bedrag de jaarlijkse lijfrentetermijnen af tot het geheel geschonken bedrag in vijf jaar is afgelost.

Persoonlijk contact

Heb je vragen over een schenking of lijfrente? Wij adviseren je graag. Neem contact op met ons via 010 – 703 67 50 of info@vriendensophia.nl. Ook kan je terecht bij de notaris, die jouw legaten en erfstellingen vastlegt.