Moeder en kind centrum

De beste kansen voor ieder kind

Een gezond kind, geen vanzelfsprekendheid

In de meeste gevallen eindigt een zwangerschap met de geboorte van een gezond kind. Maar dit is helaas geen vanzelfsprekendheid. Gemiddeld 1 op de 20 kinderen komt met een ziekte of afwijking ter wereld. En ongeveer 1400 kinderen per jaar overlijden in de periode rondom de geboorte. Een dramatische gebeurtenis voor de ouders en de omgeving.

In het Sophia Moeder en Kind Centrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis zijn alle disciplines aanwezig om complexe zorg aan zowel moeder als kind te leveren. Zo wordt op de afdeling Neonatologie gezorgd voor te vroeg geboren kinderen vanaf 24 weken zwangerschap. Maar ook voor kinderen die op tijd zijn geboren en intensieve zorg nodig hebben. Naast de zorg voor het kind is de zorg voor de ouders hier erg belangrijk.

Hoe eerder beter, hoe beter

De beste start voor moeder en kind begint echter niet pas bij de geboorte, maar al bij de zwangerschapswens. Er bestaat inmiddels veel kennis over het feit dat gezond zwanger worden sterk bepalend is voor de gezondheid van het kind na de geboorte. En ook de ontwikkeling en groei in de baarmoeder, zelfs al in de eerste weken van de zwangerschap, zijn bepalend voor de levenslange gezondheid van kinderen.

Tot voor kort was het pas na de bevalling mogelijk om kinderen te behandelen. Door voortschrijdende medische kennis en technische innovaties kan het Sophia Moeder en Kind Centrum grensverleggende stappen zetten bij het behandelen van kinderen vóór de geboorte. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van operaties in de baarmoeder en het vroegtijdig toedienen van bijvoorbeeld groeimedicatie. Om dit mogelijk te maken vragen wij om jouw steun.

Steun jij het Moeder en Kind Centrum?

Met jouw steun geven we kinderen zo vroeg mogelijk de beste zorg en draag je bij aan hun gezondheid en kansen op latere leeftijd. Help ook mee en steun het Moeder en Kind Centrum. Alvast heel hartelijk dank!

Wil je aansluiten als Founder en als eerste op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en nieuwe inzichten op het gebied van (vroeg)geboorte? Neem dan contact op met Inge Valkis via ivalkis@vriendensophia.nl

Ja, ik steun het Moeder en Kind Centrum