Kinderthoraxcentrum

Uniek in Nederland en zeldzaam in West-Europa

Superspecialisten

Het Kinderthoraxcentrum is er voor kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen. In het Kinderthoraxcentrum werken superspecialisten nauw samen. Door deze combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologie kan er optimale zorg en behandeling worden gegeven aan zowel pasgeborenen als oudere kinderen. Daarnaast wordt hier ook onderzoek gedaan naar de oorzaken van aandoeningen en de beste behandelmethoden. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Ook bijzonder op de Intensive Care is de aanwezigheid van de ECMO. Wanneer kinderen een zeer slechte hart- en longfunctie hebben neemt de ECMO deze functie over en zorgt er op deze manier voor dat het hart en de longen kunnen rusten en genezen.

De oprichting van het Kinderthoraxcentrum is mede mogelijk gemaakt door sponsoracties rondom het 150-jarig bestaan van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Het centrum is toonaangevend in Europa.

Steun jij ook het Kinderthoraxcentrum?

Help mee om kinderen met hart- en longproblemen de beste kansen te geven. En steun het Kinderthoraxcentrum. Het is ook mogelijk om een donatie te doen voor een specifiek project. Wij denken hierin graag mee. Alvast heel hartelijk dank!
Wil je aansluiten als Founder en als eerste op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en nieuwe inzichten op het gebied van hart- en longproblemen bij kinderen? Neem dan contact op met Inge Valkis via ivalkis@vriendensophia.nl

Ja, ik steun het Kinderthoraxcentrum