Het grootste en oudste kinderziekenhuis van Nederland

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is het oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland. Het richt zich op zorg, onderwijs en onderzoek rondom ziekte en gezondheid van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Een team van ruim 1600 gepassioneerde, betrokken en bevlogen medewerkers leveren dag en nacht topzorg aan kinderen en hun ouders. Hoge kwaliteit en veiligheid van zorgverlening staat daarbij altijd centraal. Doordat het Sophia alles in huis heeft – Kindergeneeskunde en Kinderchirurgie werken samen met Kinder- en Jeugdpsychiatrie/-psychologie is het mogelijk complete zorg te bieden aan zowel kinderen als hun ouders.


Wist u dat…

  • Het Sophia in 2013 haar 150-jarig jubileum vierde?
  • Per jaar ongeveer 70.000 kinderen met hun ouders het Sophia bezoeken?
  • Het Sophia in 1863 met 8 bedjes begon aan de hoogstraat (de huidige koopgoot) en inmiddels over 265 bedden beschikt?
  • Er ongeveer 5.700 kinderen per jaar in het Sophia worden opgenomen?
  • Er zo’n 2.300 baby’tjes per jaar worden geboren in het Sophia?Stichting Vrienden van het Sophia

Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals zorgen voor een aantrekkelijke aankleding van het ziekenhuis, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden.
In het Sophia draait alles om de patiëntjes. Hoge kwaliteit en veiligheid van zorgverlening staat daarbij altijd centraal. Samen met u geven we projecten die zorg op een nog hoger niveau kunnen helpen graag een steuntje in de rug.

Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren. En draagt de Stichting bij aan projecten om vernieuwingen mogelijk te maken waardoor het Sophia als kinderziekenhuis binnen Europa voorop blijft lopen

Uw steun is onmisbaar

U kunt de patiëntjes en het wetenschappelijk onderzoek op drie manieren steunen: door een gift te doen, door vriend te worden van het Sophia of door namens uw onderneming bedrijfsvriend te worden. Wij garanderen u dat uw gift voor 100% wordt besteed aan projecten in het Sophia. De kosten voor de fondsenwerving worden betaald door het Sophia Kinderziekenhuis Fonds.

Sophietjes projecten

Dankzij de vele gulle giften aan de Vrienden van het Sophia heeft het wetenschappelijk onderzoek extra impuls gekregen en konden heel veel wensen op het verlanglijstje van Sophietje in vervulling gaan. Samen kunnen we het verschil maken! Bent u nieuwsgierig welke projecten nog op Sophietjes verlanglijst staan? Lees dan over de verschillende projecten. Wie weet is er een project dat u raakt en waaraan u specifiek wilt bijdragen.

Wetenschappelijk onderzoek

Meer onderzoek naar oorzaken van ziekten en nog betere behandelmethoden en begeleiding geeft kans op een betere kwaliteit van leven voor de kinderen.

» Wetenschappelijk inderzoek

Thuis voelen

Kinderen horen niet ziek te zijn. We doen er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

» Thuis voelen

Kindgerichte zorg

In het Sophia draait alles om de patiëntjes. Samen met u geven we projecten die zorg op een nog hoger niveau kunnen helpen graag een steuntje in de rug.

» Kindgerichte zorg

De mensen van stichting Vrienden van het Sophia

De Stichting Vrienden van het Sophia bestaat uit een klein, hecht en integer team dat zich dagelijks bezighoudt met fondsenwerving, financieel beheer en de organisatie van activiteiten zoals Sporten voor Sophia, Sophietjes Verjaardag en de actie Lichtjes voor Sophia. Ook ondersteunt het team de initiatieven van particulieren en bedrijven die het Sophia Kinderziekenhuis een warm hart toedragen.
Het team wordt ondersteund door enthousiaste ambassadeurs: medewerkers van het Sophia Kinderziekenhuis. Zij kennen het Sophia Kinderziekenhuis vanuit de dagelijkse praktijk en weten als geen ander te vertellen waarom giften zo belangrijk zijn voor hun ziekenhuis en hoe uw geld goed wordt besteed.

Het team van de Stichting Vrienden van het Sophia:

• Madelief Mac Lean, project medewerker
• Madhoe Sankersing, financieel-administratief medewerker
• Chrisje Seijkens, communicatie en fondsenwerving
• Carol Smit, medewerker projecten en acties derden
• Jacqueline Steijger, manager
• Inge Valkis, hoofd fondsenwerving
• Paulina Wielaard, relatiebeheer

Het bestuur van Stichting Vrienden van het Sophia:

Mr. J.B. (Joan) van Marwijk Kooy, general counsel bij HAL Investments, Rotterdam; voorzitter
Dhr. T (Theo) de Rooij, Advisor D’este Management Services
Drs. S.H. (Suzanne) Dutilh-Mees, directeur Stichting Kinderopvang Kralingen
Drs. F.L.S. (Fréderique) de Jong Schouwenburg – de Bruin, Investment Director Indofin
Drs. E.P.G. (Marlies) Verschure

 

Tevens is er een Wetenschappelijke adviesraad.