Het grootste en oudste kinderziekenhuis van Nederland

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is het oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland. Het richt zich op zorg, onderwijs en onderzoek rondom ziekte en gezondheid van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Een team van ruim 1600 gepassioneerde, betrokken en bevlogen medewerkers leveren dag en nacht topzorg aan kinderen en hun ouders. Hoge kwaliteit en veiligheid van zorgverlening staat daarbij altijd centraal. Doordat het Sophia alles in huis heeft – Kindergeneeskunde en Kinderchirurgie werken samen met Kinder- en Jeugdpsychiatrie/-psychologie is het mogelijk complete zorg te bieden aan zowel kinderen als hun ouders.


Wist u dat…

  • Het Sophia in 2013 haar 150-jarig jubileum vierde?
  • Per jaar ongeveer 70.000 kinderen met hun ouders het Sophia bezoeken?
  • Het Sophia in 1863 met 8 bedjes begon aan de hoogstraat (de huidige koopgoot) en inmiddels over 265 bedden beschikt?
  • Er ongeveer 5.700 kinderen per jaar in het Sophia worden opgenomen?
  • Er zo’n 2.300 baby’tjes per jaar worden geboren in het Sophia?Stichting Vrienden van het Sophia

Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals zorgen voor een aantrekkelijke aankleding van het ziekenhuis, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden.
In het Sophia draait alles om de patiëntjes. Hoge kwaliteit en veiligheid van zorgverlening staat daarbij altijd centraal. Samen met u geven we projecten die zorg op een nog hoger niveau kunnen helpen graag een steuntje in de rug.

Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren. En draagt de Stichting bij aan projecten om vernieuwingen mogelijk te maken waardoor het Sophia als kinderziekenhuis binnen Europa voorop blijft lopen

Uw steun is onmisbaar

U kunt de patiëntjes en het wetenschappelijk onderzoek op drie manieren steunen: door een gift te doen, door vriend te worden van het Sophia of door namens uw onderneming bedrijfsvriend te worden. Wij garanderen u dat uw gift zo goed mogelijk wordt besteed aan projecten in het Sophia. De kosten voor beheer en administratie worden gedragen door de Stichting Sophia Kinderziekenhuis Fonds.

Sophietjes projecten

Dankzij de vele gulle giften aan de Vrienden van het Sophia heeft het wetenschappelijk onderzoek extra impuls gekregen en konden heel veel wensen op het verlanglijstje van Sophietje in vervulling gaan. Samen kunnen we het verschil maken! Bent u nieuwsgierig welke projecten nog op Sophietjes verlanglijst staan? Lees dan over de verschillende projecten. Wie weet is er een project dat u raakt en waaraan u specifiek wilt bijdragen.

Wetenschappelijk onderzoek

Meer onderzoek naar oorzaken van ziekten en nog betere behandelmethoden en begeleiding geeft kans op een betere kwaliteit van leven voor de kinderen.

» Wetenschappelijk inderzoek

Thuis voelen

Kinderen horen niet ziek te zijn. We doen er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

» Thuis voelen

Kindgerichte zorg

In het Sophia draait alles om de patiëntjes. Samen met u geven we projecten die zorg op een nog hoger niveau kunnen helpen graag een steuntje in de rug.

» Kindgerichte zorg

 

De Erasmus MC Foundation
Als u interesse heeft in het steunen van projecten binnen het Erasmus MC verwijzen wij u graag naar de Erasmus MC Foundation. Zij zetten zich o.a. in voor wetenschappelijk onderzoek gericht op kanker, alzheimer, hart- en vaatziekten bij volwassenen.

De Stichting Vrienden van het Sophia bestaat uit een klein, hecht en integer team dat zich dagelijks middels fondsenwerving inzet voor de beste zorg voor zieke kinderen in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis.

Het team wordt ondersteund door enthousiaste ambassadeurs: medewerkers van het Sophia Kinderziekenhuis. Zij kennen het Sophia Kinderziekenhuis vanuit de dagelijkse praktijk en weten als geen ander te vertellen waarom giften zo belangrijk zijn voor hun ziekenhuis en hoe uw geld goed wordt besteed.

Onze Medewerkers

Carol is onze kers op de taart! Zij weet van iedere actie een feestje te maken. Wij zijn ontzettend blij met iedereen die voor ons in actie komt. Deze steun maakt het mogelijk zieke kinderen nog beter te behandelen en te genezen. Wilt u ook een actie starten voor het Sophia? Neem dan contact op met Carol via csmit@vriendensophia.nl Of neem een kijkje op: www.inactievoorsophia.nl
Carol Smit
projecten en acties derden
Chrisje communiceert en zorgt voor pakkende interviews, mooie filmpjes en originele acties. Chrisje vertelt onze donateurs met passie over (het belang van) de projecten en deelt graag met u wat er dankzij uw steun mogelijk gemaakt is. Heeft u mooie verhalen die u wilt delen? Neem dan zeker contact op via cseijkens@vriendensophia.nl
Chrisje Seijkens
communicatie en fondsenwerving
Een duidelijke visie mag niet ontbreken. Inge is onze visionair en resultaatgerichte manager die weet te enthousiasmeren en inspireren. Grootse plannen om mee te bouwen aan de bijzondere wereld van het Sophia Kinderziekenhuis? Deel die dan met Inge! ivalkis@vriendensophia.nl
Inge Valkis
hoofd fondsenwerving
Laura kan de richtlijnen van het CBF en de belastingdienst dromen en stelt elk jaar de begroting en de jaarrekening samen. Zij zorgt ervoor dat iedere euro goed wordt besteed. Daarnaast voert zij diverse taken uit op het gebied van ICT en HR.
Laura van Roon
hoofd organisatie
Madelief is een echte duizendpoot. Voor het beheer van de projecten, voortgangsgesprekken met artsen en onderzoekers of het organiseren van de bijeenkomst van de Wetenschappelijke Adviesraad die de projecten op wetenschappelijke relevantie toetst, draait zij haar hand niet om.
Madelief Maclean
project manager
Madhoe is onze ‘oudste gediende; zij werkt sinds 1998 voor de stichting en is daarmee het langst in dienst van ons allemaal. Madhoe leidt de geldstromen in goede banen en zorgt ervoor dat betalingen tijdig de deur uitgaan. Daarnaast zorgt zij voor de verkoop en de verzending van onze Sophia aapjes en beeldjes.
Madhoe Sankersing
financieel- administratief medewerker
Van mooie dingen organiseren krijgt Mariska energie. Ze bedenkt fondsenwervende acties en bouwt onze bestaande evenementen uit. Goodwill kweken bij een groot publiek? Daar draait ze haar hand niet voor om. Een keer sparren over een evenement voor het Sophia Kinderziekenhuis? Neem dan zeker contact op via mkavelaar@vriendensophia.nl.
Mariska Kavelaar
fondsenwerving & evenementen
Vriendschap is geen eenrichtingsverkeer. Paulina doet ons relatiebeheer en zorgt dat onze Vriendenkring altijd weet wat er bij ons speelt. Wilt u zich als bedrijf op bijzondere wijze aan het Sophia verbinden of bedrijfsvriend worden? Paulina denkt graag met u mee. Voor contact: pwielaard@vriendensophia.nl of 06-22 34 45 76
Paulina Wielaard
relatiebeheer

Ons Bestuur

Mr. J.B. (Joan) van Marwijk Kooy, general counsel bij HAL Investments, Rotterdam; voorzitter

Dhr. T (Theo) de Rooij, Advisor Youfone

Drs. A.H. (Anneke) Sanderse, Raad van Bestuur Albert Schweitzer ziekenhuis

Drs. F.L.S. (Fréderique) de Jong Schouwenburg – de Bruin, Investment Director Indofin

Drs. E.P.G. (Marlies) Verschure

Tevens is er een Wetenschappelijke adviesraad.