Nieuws

Recordopbrengst 13e editie Sprinting Sophia voor kinderen met schisis

12 jun 2023 Merel

Goeddoel rally Sprinting Sophia, die zaterdag 10 juni haar 13e editie beleefde, is uitgegroeid tot een begrip in Rotterdam. Meer dan 70 sportauto’s en evenveel kinderen stonden vol verwachting aan de start bij het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Het initiatief van Rotary Club Rotterdam-Delfshaven bezorgde de kinderen weer de dag van hun leven, en plaatste ziekte voor even naar de achtergrond. Dankzij deelname van de jaarlijks groeiende club trouwe rijders, gulle donateurs en adverteerders in het Sprinting Sophia Magazine, dat in september voor de 3e keer het licht ziet, werd tevens een recordbedrag van 142.800 euro opgehaald voor onderzoek.

Met de opbrengst kan dr. Sarah Versnel, plastische en reconstructieve chirurg in het Sophia Kinderziekenhuis, haar onderzoeksproject naar het optimaliseren van spraak bij kinderen met schisis – in de volksmond hazenlip – uitvoeren. Dr. Versnel: “Met behulp van Artificial intelligence (AI) willen wij een model ontwikkelen waarbij een computer opgenomen spraak van een patiënt kan analyseren en afwijkingen in de nasaliteit kan detecteren. In het Sophia Kinderziekenhuis is alle kennis en kunde aanwezig om een dergelijk AI-model te ontwikkelen: logopedisten, schisis-chirurgen, en een groep met AI-kennis. Met dit model kan uiteindelijk de spraak voor patiënten met schisis worden geoptimaliseerd en daarmee ook hun psychosociaal functioneren.”

“Wij zijn dankbaar dat Sprinting Sophia ons onderzoek mogelijk maakt. Ik heb de dag zelf van begin tot eind mogen meemaken en was diep onder de indruk van het enthousiasme en de betrokkenheid van iedereen: rijders, sponsoren, vrijwilligers, ouders, en bovenal de ruim zeventig kinderen. Onder wie Jurre, een van mijn patiëntjes, en deelnemer aan het onderzoek. Hun blijdschap was ontroerend.”

Riemer Warnar, penningmeester Rotary Club Rotterdam-Delfshaven: “Met de opbrengsten van Sprinting Sophia konden wij de afgelopen jaren substantieel bijdragen aan zinvolle projecten van het Sophia Kinderziekenhuis. En de blijheid die je bij de kinderen ziet op zo’n dag, is natuurlijk waar we het allemaal voor doen.” Rotarian Wim Goedegebuur, fondsenwerver van het Sprinting Sophia project: “Het mes snijdt zelfs aan meer dan twee kanten. Je ziet ook zoveel plezier en ontroering bij de rijders. Ondanks hun stoere auto’s hebben de meesten maar een klein hartje, mijzelf meegerekend.”

Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze fantastische dag voor de kinderen én geweldige opbrengst voor het Sophia!

Fotografie: Hans Wijker en Vincent van Dordrecht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.