Rennen voor Sophia

Rennen voor Sophia

18 jan 2024 Chrisje

Op donderdagochtend 9 mei – Hemelvaartsdag – organiseren wij in samenwerking met atletiekvereniging PAC Rotterdam en hoofdsponsor Runnersworld de tweede editie van; Rennen voor Sophia. Hét hardloopevenement waar jij je kan inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis en geschikt voor alle leeftijden.

Er zijn verschillende afstanden: de Kinderkilometer, de 3, 5 en 10 km. Doe jij ook mee? Schrijf je nu in!
  • De Kinderkilometer: start 10:00 uur
  • De Familieloop 3 kilometer (adviesleeftijd vanaf 10 jaar): start 10:15 uur
  • De 5 Kilometer (adviesleeftijd vanaf 14 jaar): start 11:00 uur
  • De 10 Kilometer (adviesleeftijd vanaf 14 jaar): start 11:00 uur

Het goede doel: Onderzoek naar plotse onverklaarbare hartstilstand bij kinderen
Plotse hartstilstand is de meest levensbedreigende aandoening bij kinderen. In Nederland zijn er jaarlijks ongeveer 1.000 kinderen (0-17 jaar) met een plotse hartstilstand binnen of buiten het ziekenhuis.

Uit onderzoek is gebleken dat de gevolgen van een plotse hartstilstand groot kunnen zijn: verminderde schoolprestaties, lagere kwaliteit van leven, verminderde deelname in de maatschappij op volwassen leeftijd, en hoge kosten in de zorg.

Een zeldzame hartritmestoornis of hartspierziekte zijn diagnoses die vaak pas bij aanvullend onderzoek (inclusief genetisch onderzoek) gesteld kunnen worden. Omdat deze zeldzame hartritmestoornissen en hartspierziekten vaak erfelijk zijn, hebben ook 1e graad familieleden kans op het hebben van dezelfde onderliggende ziekte. Het herkennen van de diagnose is daarom van groot belang zodat ook ouders, broertjes en zusjes kunnen worden onderzocht op deze zeldzame aandoening en behandeld met als ultieme doel het voorkomen van een plotse hartstilstand.

Hiervoor is onderzoek nodig en met Rennen voor Sophia willen we daar aan bij gaan dragen zodat we zo’n plotse hartstilstand bij kinderen kunnen voorkomen. Doe jij mee?

Inschrijfgeld & donaties
De Kinderkilometer: € 5,-
De Familieloop: € 7,50
De 5 en 10 km: € 12,50

Naast het inschrijfgeld vragen we per deelnemer een minimum van € 10,- aan opgehaalde donaties. Je krijgt een eigen actiepagina na het inschrijven zodat je op een gemakkelijke manier donaties kunt verzamelen. Voldoe je aan de minimale €10,- aan donaties, dan krijg je een mooie herinnering na het rennen.
Haal je meer dan € 50,- op dan ontvang je een paar exclusieve Hartveters (t.w.v. 6,95) van ons.

Schrijf je nu in!

Inschrijven kan via https://www.sportenvoorsophia.nl/project/rennen-voor-sophia-hemelvaartsdag-9-mei

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.