€ 385.000 voor onderzoek naar pijn en stress bij te vroeggeboren baby’s.

VriendenLoterij schenkt samenwerking van Emma, Sophia en Wilhelmina fors bedrag voor onderzoek naar minimalisatie pijn en stress na vroeggeboorte

Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij hebben de kinderziekenhuizen Emma, Sophia en Wilhelmina een schenking van maar liefst 385.000 euro ontvangen voor onderzoek naar pijn en stress bij te vroeggeboren baby’s.


Foto door Roy Beusker Fotografie

Jaarlijks worden in Nederland ca. 14.000 baby’s te vroeg geboren. Deze kwetsbare allerkleinsten liggen vaak maanden in een couveuse op een neonatale intensive care afdeling. Deze opname gaat door intensieve behandelingen en de prikkels die hiermee gepaard gaan, helaas samen met veel pijn en stress. Belangrijke organen zoals de hersenen en longen, zijn bij deze kinderen nog onrijp en kunnen door deze pijn en stress beschadigd raken. Dit heeft levenslange grote gevolgen.

Met de bijdrage van de VriendenLoterij kan onderzoek gestart worden om pijn en stress na vroeggeboorte minimaliseren en waar nodig beter te behandelen. De grootste academische kinderziekenhuizen van Nederland bundelen hiervoor hun krachten en expertise. De samenwerking zal een vliegwiel vormen voor toekomstig gezamenlijk onderzoek waarmee de zorg voor deze kinderen en hun ouders nog verder verbeterd kan worden.

Stuur reactie

Beveiligingsvraag *

sophietje