So Fit & Fun Centrum – Steun het Sophia Kinderthoraxcentrum

Gerealiseerd: Samen de schouders onder de realisatie van het So Fit & Fun Centrum

In 2021/2022 hebben we ons ingezet voor het Sophia Kinderthoraxcentrum. En in het bijzonder voor de realisatie van een uniek sportcentrum voor kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen, luchtwegen, slokdarm en/of het middenrif. Dankzij vele acties en donaties kan de realisatie inmiddels van start gaan. 

Spelen en sporten met leeftijdsgenootjes is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het stimuleert de gezondheid van hart, longen en spieren, maar ook een gezonde groei en ontwikkeling.

Kinderen opgelucht laten bewegen
Voor kinderen met een chronische ziekte aan het hart, de longen of de luchtwegen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Om hen met een gerust hart te laten bewegen willen de specialisten binnen het Sophia Kinderziekenhuis het ‘So Fit & Fun Centrum’ realiseren om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is. De kinderen zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Met als doel: de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven.