Eenmalige en periodieke schenkingen

Sinds januari 2014 zijn uw donaties aan Stichting Vrienden van het Sophia eenvoudig en volledig aftrekbaar dankzij de nieuwe regels voor periodiek schenken. Door een wetswijziging hoeft u voor een periodieke schenking geen notariële akte meer op te maken. Vrienden van het Sophia beschikt over de ANBI-status, waardoor zij als erkend goed doel geen belasting betaalt over uw gift.

Lijfrente

Lijfrente zijn vaste periodieke uitkeringen voor een periode van minimaal vijf jaar. U schenkt vijf jaar of langer een vast bedrag aan de Stichting Vrienden van het Sophia. De schenking moet wel bij notariële akte worden vastgelegd en is daardoor volledig aftrekbaar voor uw inkomstenbelasting.

Een variant op de schenking van een lijfrente is dat u, in plaats van de schenking in vijf jaarlijkse termijnen te betalen, het bedrag in één keer voldoet. De Stichting Vrienden van het Sophia erkent dat het bedrag van de schenking aan u schuldig is en boekt op dit bedrag de jaarlijkse lijfrentetermijnen af tot het geheel geschonken bedrag in vijf jaar is afgelost. Heeft u vragen over een schenking of lijfrente? Neemt u dan contact op met Stichting Vrienden van het Sophia, telefoon 010 – 703 67 50 via e-mail info@vriendensophia.nl.