Nieuws

Little Dutch steunt het Sophia Moeder en Kind Centrum

25 feb 2021 Chrisje

Het Nederlandse kinderlabel Little Dutch heeft een cheque ter waarde van €59.524,74 overhandigd aan de Stichting Vrienden van het Sophia. Dit bedrag is in één jaar tijd opgehaald met de verkoop van de knuffelpop Sophia. Met deze knuffelpop heeft Little Dutch de roodharige mascotte van de Stichting Vrienden van het Sophia ‘tot leven gebracht’. De donatie komt ten goede van het Moeder en Kind Centrum.

Diverse campagnes gedurende het jaar 2020, de verkoop in meerdere (online) winkels en een geheel gesponsorde stand op de Negenmaandenbeurs, waar mede ambassadrice van de stichting, Davina Michelle, extra hulp bood, heeft voor een waanzinnig donatiebedrag gezorgd. Met de verkoop van knuffelpop Sophia haalde Little Dutch in een jaar tijd maar liefst €59.524,74 op voor het Sophia Kinderziekenhuis.

 

De cheque is door Ad Ammerlaan en Rinke van der Helm, founders van Little Dutch, overhandigd aan Gynaecoloog A. Eggink in het Moeder en Kindcentrum van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Van der Helm: “We zijn ontzettend trots dat we dit bedrag kunnen schenken! Wie had dat gedacht een jaar geleden toen de pop haar entree maakte op de Negenmaandenbeurs. Het is natuurlijk echt een heel leuk popje, maar het charity karakter van de pop spreekt ook heel veel ouders, familie en vrienden aan om juist voor de pop Sophia te kiezen als ze een cadeau willen geven.”

Eggink vertelt: “Deze donatie zal worden ingezet voor het Moeder en Kindcentrum. Eén van de belangrijkste onderzoeken op dit moment voor ons is het onderzoek naar behandeling van de baby’s als zij nog in de baarmoeder zitten. Op die manier hopen we vroeggeboorte te voorkomen en daardoor krijgt de baby een betere kans”. Eggink liet de founders van Little Dutch met trots de verloskamers zien van het centrum die van alle technologieën zijn voorzien voor een goede start van een nieuw leven.

Hiermee sluit Little Dutch het eerste jaar van knuffelpop Sophia heel mooi af en zijn zij des te meer gemotiveerd om in 2021 nog meer te betekenen voor de stichting.

Little Dutch x Sophia
Sinds 2019 is het kinderlabel Little Dutch trotse ambassadeur van de Stichting Vrienden van het Sophia. Al snel ontstond het idee om de lang gekoesterde wens om mascotte Sophietje op de wereld te brengen in de vorm van een knuffelpop in vervulling te laten gaan. Het roodharige meisje in gestippelde pyjama, vergezeld door haar kleine vriendje, het aapje, is in januari 2020 gelanceerd. Zij stal direct de harten van een hoop kinderen én hun ouders. Een deel van de opbrengst van alle verkochte Sophia knuffelpoppen, zowel in Nederland als over de grens, wordt gedoneerd aan de Stichting Vrienden van het Sophia.

Lees hier alles over wat Little Dutch doet voor het Sophia Kinderziekenhuis!

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.