Sophietje is jarig!

Op 13 juni is Sophietje jarig. We maken hier graag een bijzondere en feestelijke dag van voor alle patiënten en het zorgpersoneel van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis!

Bovenaan Sophietjes verjaardagslijstje staat een bijdrage aan een wens voor de allerkleinsten. We hopen van harte op jouw steun om deze wens in vervulling te laten gaan.

Doneer direct

Sophietjes wens: de strijd aangaan tegen de gevolgen van geelzucht

Sophietje heeft een belangrijke verjaardagswens: de gevolgen van geelzucht bij pasgeborenen bestrijden. Elk jaar tonen 80% van de circa 170.000 in Nederland geboren baby’s symptomen van geelzucht. Hoewel vaak onschuldig, kan het in ernstige gevallen leiden tot blijvende hersenschade. Het is de voornaamste reden voor ziekenhuisopnames onder baby’s. Huidige diagnosemethoden, gebaseerd op huidskleur, zijn verouderd en onbetrouwbaar. In het Sophia Kinderziekenhuis ontwikkelt men geavanceerde diagnostische technieken om ernstige gevallen vroegtijdig te detecteren. Dit stelt ons in staat om tijdig met lichttherapie te beginnen en biedt de mogelijkheid om behandelingen thuis uit te voeren, zonder dat families gescheiden worden.

Jouw financiële steun is essentieel om deze levensveranderende innovaties mogelijk te maken.