Sporten voor Sophia groot succes

De opbrengst van Sporten voor Sophia gaat dit jaar naar patiënten met aangeboren obesitas. Medewerkers van het Centrum Gezond Gewicht van het Sophia lichten het doel van de sponsormarathon toe: “Deze kinderen hebben overgewicht maar kunnen er niets aan doen. Door een foutje in hun DNA hebben ze de hele dag honger.” 

Op zondag 8 februari namen de patiënten met aangeboren obesitas de eindcheque in ontvangst van Sporten voor Sophia 2015. Megan (2) en Corné (18) onthulden samen de opbrengst: € 212.372,-. Megan had zaterdagochtend al het startsein gegeven, Corné fietste het laatste blok mee, samen met zijn moeder, broer en zus, en met kinderartsen en andere medewerkers van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

sporten

“Er is nog geen behandeling voor”, vertelt kinderarts dr. Erica van den Akker tijdens de cheque-uitreiking. “Daarom ben ik zo blij dat er zo veel geld is ingezameld voor onderzoek. Ik hoop dat ik volgend jaar kan vertellen hoever we ermee zijn.” Ook dit jaar is Sporten voor Sophia door de inzet van de vrijwilligers en sponsors op rolletjes verlopen. Een kleine tweeduizend deelnemers werkten zich in het zweet. Zo namen ze op 31 januari deel aan het onderdeel aquarobics in Zwembad Charlois en afgelopen weekend op spinningfietsen in het Topsportcentrum Rotterdam. Met alle supporters en muzikale optredens was het echt een feestje. In 2016 vindt de 25ste editie plaats van Sporten voor Sophia. De organisatie wil er dan een nóg groter feestje van maken. Meer informatie over deelname of sponsoring via info@vriendensophia.nl.

Stuur reactie

Beveiligingsvraag *

sophietje