Spectaculaire schepenparade op de Rotterdamse Maas voor Sophia Kinderziekenhuis

Op donderdagavond 18 april was een spectaculaire schepenparade te zien op de Rotterdamse Maas. Twintig schepen, waaronder varend monument ‘de Helena’, oud-directievoertuig ‘de Maze’, zeilcharterschip ‘Zeeland’ en de Pannenkoekenboot, gingen volle vaart vooruit om geld op te halen voor een bijzonder doel: alle trossen los voor de kinderen in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis.

Het idee ontstond 1,5 jaar geleden. Het Sophia Kinderziekenhuis is een academische wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs samengaan. Waar kinderen écht centraal staan en de allerbeste zorg voorop staat. Dag en nacht wordt door zorgprofessionals vol passie gewerkt aan een betere toekomst voor zieke kinderen. “Daar zijn we trots op en dat mogen we laten zien” vertelt projectleider Mariska Kavelaar. Het idee voor de schepenparade was geboren.

Volle vaart vooruit voor de helden en heldinnen van het Sophia
Het was een prachtig aangezicht op de Rotterdamse Maas; alle schepen maakten een spectaculaire entree en begonnen aan de georganiseerde vaart. Op Raderstoomboot ‘de Majesteit’ konden patiënten met hun ouders meegenieten van dit bijzondere schouwspel. “Met elkaar stonden we tijdens de vaart extra stil bij de kleine helden en heldinnen van het Sophia Kinderziekenhuis. Zij ervaren vaak dagelijks hoe het is om te leven met hun beperking of ziekte en verdienen het zo om het ziekzijn even te kunnen vergeten” aldus Mariska.

Een van de passagiers op de Majesteit is de vader van Julia. Hij is hier samen met Sophie, één van de grote zussen van Julia en vertelt: “Het Sophia heeft een speciale plek in ons hart. De afgelopen jaren zijn we er veel over de vloer geweest met onze jongste dochter Julia. We vinden het enorm bijzonder dat we daarom ook bij deze avond uitgenodigd zijn. Opa en oma staan zo aan de kade te zwaaien en morgen vertellen we alles thuis aan Julia”.

De allerbeste zorg voor zieke kinderen
Varen voor Sophia werd georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Sophia en had als doel om geld op te halen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Om zo de beste zorg voor zieke kinderen te kunnen leveren. Er werden donaties gedaan door alle deelnemende schepen, er werd een loterij georganiseerd en diverse eigen initiatieven werden waargemaakt. De totaalopbrengst wordt volgende week op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Varen voor Sophia – samen bereiken we meer dan alleen!
Kijk voor meer informatie op www.varenvoorsophia.nl.

foto: AD – Jan de Groen

Stuur reactie

Beveiligingsvraag *

sophietje