Nieuws

Sophietjes Wens: een snoezelbadkamer

25 mei 2022 Chrisje

Op 8 juni is Sophietje jarig. We maken hier graag een bijzondere en feestelijke dag van voor alle patiënten en het zorgpersoneel van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis! Bovenaan Sophietjes verjaardagslijstje staat dit jaar een bijdrage voor een betoverende snoezelbadkamer. We hopen van harte op jouw steun om deze wens in vervulling te laten gaan.

Minder angst, pijn en stress
Een ziekenhuisbezoek is ingrijpend en spannend voor kinderen en hun ouders/verzorgers. In het Sophia doen de medewerkers er alles aan om het ziekenhuisbezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, met zo min mogelijk stress, angst of pijn. Het creëren van een omgeving waar kinderen zich fijn voelen draagt daar zeker aan bij.

Sophietjes wens: een snoezelbadkamer
Snoezelen is het stimuleren van verschillende zintuigen door een combinatie van geluiden, beelden, kleuren, geuren en voorwerpen in een veilige, warme en rustige omgeving. Sophietje heeft de wens om voor het Sophia een snoezelbadkamer te realiseren. In deze badkamer, die is omgetoverd van een saaie ruimte tot een magische omgeving, kunnen kinderen heerlijk ontspannen tijdens de dagelijkse verzorging zoals het douchen of in bad gaan. Ze kunnen muziek luisteren, wegdromen bij lichteffecten en prachtige geprojecteerde dieren op de muren of bij bubbelpalen zitten.

Ze zien mooie kleuren en ruiken allerlei geuren. Dit zorgt voor afleiding, plezier en ontspanning. Ook heeft het doen van de verzorging in de snoezelbadkamer een positief effect op de band tussen de zorgverlener en het kind. De snoezelbadkamer moet een fijne plek worden waar kinderen even vergeten dat zij in een ziekenhuis zijn.

Mogen we op jou rekenen?
We gaan graag aan de slag met de snoezelbadkamer, maar hebben hier financiële steun voor nodig. Iedere bijdrage is van grote waarde. Kunnen wij ook op jou rekenen? Doe dan een gift

Namens het team van de Stichting Vrienden van het Sophia en alle kinderen en medewerkers van het Sophia Kinderziekenhuis; Heel hartelijk dank!

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.