Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

Het grootste en oudste kinderziekenhuis van Nederland

De allerbeste zorg voor zieke kinderen

Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis (het Sophia) is niet zomaar een ziekenhuis. Het is een academische wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs samengaan. Waar kinderen écht centraal staan. Het Sophia maakt deel uit van het Erasmus Medisch Centrum en is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het ziekenhuis is het grootste van de acht universitair-medische centra van Nederland.

In het Sophia wordt zorg verleend aan kinderen met zeldzame en complexe aandoeningen waarvoor meer of specifiekere zorg nodig is dan een algemeen ziekenhuis kan verlenen. Denk aan zeldzame hart- en longziekten waarvoor in Rotterdam de beste expertise aanwezig is. Kinderen vanuit het hele land en soms ook patiënten uit het buitenland worden doorverwezen naar het Sophia.

Het kinderhersencentrum

In het Kinderhersencentrum van het Sophia Kinderziekenhuis werken specialisten en wetenschappers om kinderen met aandoeningen aan het hoofd, de hersenen en de zintuigen een optimaal niveau van functioneren en participeren in de samenleving te geven.

Het Moeder en Kindcentrum

In het Moeder en Kind Centrum wordt complexe zorg vóór en na de geboorte gegeven aan ouders en kinderen. Met medische kennis en technische innovaties kunnen kinderen al in de baarmoeder behandeld worden om de levenslange gezondheid te bevorderen.

Het Kinderthoraxcentrum

Het Kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia is er voor zowel pasgeborenen als oudere kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Daarnaast wordt hier onderzoek gedaan naar de oorzaken van aandoeningen en de beste behandelmethoden.

Centrum voor Zeldzame Ziekten

Centrum voor Zeldzame Ziekten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis bestaat veel kennis en expertise om kinderen met zeldzame aandoeningen de juiste diagnose te geven en de beste behandeling te bieden, bijvoorbeeld door medicijnen of de juiste operatie.

105.000

bezoeken jaarlijks aan de polikliniek

2.100

baby’s geboren per jaar

320

lopende onderzoeksprojecten

3345

medewerkers

34

specialismen