Nieuws

Ruim 1.6 miljoen euro voor het Kinderthoraxcentrum

12 jul 2022 Merel

Graag willen wij iedereen die heeft meegeholpen bedanken voor de steun aan het Sophia Kinderthoraxcentrum. Met trots kijken wij terug op een geslaagde campagne. Het was prachtig om te zien dat velen, jong én oud, in actie kwamen voor dit bijzondere doel: op de fiets of als vrijwilliger tijdens Sporten voor Sophia, met de verkoop van lichtjes tijdens de kerstdagen, aan de wandel met familie en/of met klasgenoten tijdens een lampionnenoptocht en ga zo maar door. Ook mochten we rekenen op de steun van diverse fondsen, bedrijven en gasten aan tafel tijdens het sfeervolle Sophia Lichtjesdiner. Dit alles heeft geresulteerd in het prachtige bedrag van ruim 1.6 miljoen euro voor het Kinderthoraxcentrum. Hartelijk dank voor jouw bijdrage!

We gaan er uiteraard voor zorgen met alle artsen, verpleegkundigen en onderzoekers dat iedere euro goed besteed wordt. Een groot project, de realisatie van een specialistisch sport en spelcentrum, het ‘So Fit & Fun Centrum’ kan dankzij het gerealiseerde bedrag van start gaan.

So Fit en Fun Centrum
In het So Fit & Fun Centrum worden kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen spelenderwijs getest in een leuke activerende ruimte. We geven je graag een inkijkje in het eerste ontwerp, bedacht door bureau Architecten aan de Maas. In het ontwerp zie je veel ronde vormen en allerlei vrolijke kleuren. De ringen zijn een verwijzing naar het logo van de Olympische spelen.

Naast fietsen en loopbanden is er onder meer een atletiekbaan te vinden en zorgen virtual reality en games voor een leuke ervaring. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Zo wil men de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven.

Samen bereiken we meer!
De Stichting Vrienden van het Sophia zal vanaf oktober campagne gaan voeren voor het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen. Zo’n 1 miljoen Nederlanders krijgt in hun leven te kampen met een zeldzame aandoening. Een groot deel daarvan betreft kinderen. In het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis wordt zorg voor deze kinderen en expertise over zeldzame aandoeningen geconcentreerd, om de kinderen sneller een juiste diagnose te geven en de beste behandeling te bieden.

Bijvoorbeeld voor kinderen met stofwisselingsziekten, orgaanziekten zoals een onvoldoende ontwikkeld maagdarmstelsel, huidziekten, bloedziekten zoals sikkelcelziekte en aanlegstoornissen zoals kinderen met aangeboren schedel- of gezichtsafwijkingen. Steun voor onderzoek en innovatie is ook hier onmisbaar.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.