Nieuws

Rotterdammers 4 Rotterdammers haalt €228.201,00 op voor het Sophia Kinderziekenhuis!

27 jan 2023 Chrisje

Rotterdammers 4 Rotterdammers (R4R) en haar donateurs hebben zich 12 maanden lang ingezet om een ‘So Fit & Fun Centrum’ voor het Kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te realiseren.

En met resultaat, want er werd gisteravond een grote cheque van maar liefst € 228,201,00 overhandigd aan het Sophia Kinderziekenhuis. De avond, die voorzien was van o.a. een prachtig drie-gangen diner, liveoptredens van o.a. Ballet- & Dansstudio Schiedam Vlaardingen, Voice Kids winnares Emma Kok en de Groovy Gents, werd georganiseerd in het oudste theater van Rotterdam; het Prinses Theater.

Presentator Joris Lutz vulde de avond met een lach en een traan door o.a. het gesprek met de 12-jarige Bart en zijn moeder Andrea. Bart is geboren met een hartafwijking en moet hierdoor regelmatig op controle in het Kinderthoraxcentrum van het Sophia Kinderziekenhuis.

Het was een avond om iedereen die heeft bijgedragen te bedanken voor hun inzet en creativiteit. De estafetteactie van R4R, waarbij er iedere maand een andere ondernemer zijn bedrijf in het teken zetten van het Sophia, leverde mooie acties op. Er werden verschillende borrels, golftoernooien en benefietavonden georganiseerd, maar ook werden er meer dan 1000 superaapjes verkocht en werd de Rotterdamse Marathon door meerdere vrijwilligers uitgelopen.

Photos: www.HenkvanderGiesen.nl

Het Kinderthoraxcentrum is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Het team van artsen en onderzoekers van dit centrum heeft een grote wens: de realisatie van een Sport- en Spelcentrum, oftewel een ‘So Fit & Fun Centrum’.

R4R is een Good Citizen Club geboren uit zingeving en liefde voor de stad Rotterdam en opgericht door Robin Wolf – Westerveld & Barbara Poot – Van den Bosch. Zij zijn een maatschappelijk platform voor ondernemers die vanuit hun liefde voor onze stad hun maatschappelijke betrokkenheid willen laten zien.

Vanuit de overtuiging dat kinderen niet ziek horen te zijn en als ze dat dan wel zijn, alles toereikend moet zijn om kindjes beter te maken en kwaliteit van leven te geven. Zo zegt Robin “ik ben pas moeder geworden van een gelukkig gezond meisje. Als ouder ervaar je veel liefde, maar ook heel veel zorgen. Als er iets met je kindje is, dan wil je alleen maar het allerbeste!” Daarbij vult Barbara aan “Een kind kan soms meer dan je als ouder denkt. Zo zagen we pas Bart van 11 jaar oud. Bart is geboren met een hartafwijking, maar voetbalt inmiddels, na zijn behandeling, weer met zijn vriendjes mee. Als ouders moet je wel overtuigd worden van het “kunnen” van je kind en daar gaat dit bijzondere sportcentrum bij helpen.”

Deelnemende bedrijven zijn o.a.: Allround Cargo Handling, Octant QHSSE Consultants, Make A Move, Synergy Food, Goos Reclamemakers, Auto Hoogenboom, Computer Lease Nederland, Logic Vison, Zadkine Business College, InAxtion, Florentes Vermogensbeheer, Deuren Service Nederland, Van der Ent, Daikin, Seris Nederland, Zelisse Interim Management, Teamwerk, Maandag, HollandRidderkerk, Trends ICT & Cordeel Nederland.

We zijn Rotterdammers4Rotterdammers onwijs dankbaar voor hun geweldige inzet!

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.