Nieuws

Recordopbrengst Sophia Lichtjesdiner €1.000.000,-

4 dec 2022 Merel

De zevende editie van het Sophia Lichtjesdiner is een fantastische avond geworden met fijne gasten en mooie, swingende optredens van onder meer ambassadrices Emma Kok en Davina Michelle, die we af hebben mogen sluiten met een geweldige opbrengst van ruim 1.000.000,- euro. Een record! We zijn hier ontzettend blij mee! En wij danken onze gasten, leveranciers en sponsoren hartelijk voor hun bijdrage en aanwezigheid.

Steun voor kinderen met zeldzame ziekten
De avond werd geopend door de tweeling Teun en Wander (12 jaar), die vanwege de zeldzame en erfelijke stofwisselingsziekte Hunter wekelijks afhankelijk zijn van een infuus. Samen met Jean Dundas gaven zij een spetterend optreden op de Beambox.

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders krijgt in hun leven te kampen met een zeldzame ziekte. Zo’n 80% daarvan betreft kinderen. Met Teun en Wander gaat het relatief goed. Maar voor veel kinderen is nog geen behandeling beschikbaar die leidt tot genezing. Er is nog veel meer onderzoek nodig op dit gebied. Want ieder kind verdient immers de beste zorg en een optimaal toekomstperspectief.

Door het concentreren van behandelingen, meer samenwerking en onderzoek kan er naar gezamenlijke oplossingen worden gezocht en kunnen er nieuwe medicijnen worden ontwikkeld. Wij gaan er samen met de betrokken artsen en specialisten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis voor zorgen dat iedere euro goed besteed wordt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.