Nieuws
Project

Qwiek.up: belevenisgerichte zorg met audiovisuele belevingen

Een behandeling in het ziekenhuis is vaak spannend en brengt angst en stress met zich mee. Speciaal voor de patiëntjes in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis hebben we 7 Qwiek-ups kunnen aanschaffen. De Qwiek-up is een projector die in elke gewenste ruimte neergezet kan worden en levensgroot de mooiste bewegende beelden (en geluiden) op het plafond of muur projecteert. Denk aan een heldere sterrenhemel, een aquarium met tropische vissen of een wandeling door de dierentuin of de Efteling.

Vanwege het grote succes van de reeds aangeschafte Qwiek-ups is jouw steun weer hard nodig! Het liefste heeft elke afdeling één qwiek-up.

De Qwiek-up helpt om de kinderen af te leiden, plezier te geven en prikkels te reguleren. En dat is heel belangrijk!

Wij zijn onze donateurs dan ook heel dankbaar voor hun bijdrage aan dit waardevolle project. Wil jij helpen bij het aanschaffen van Qwiek-ups voor meer afdelingen? Draag dan bij aan dit mooie project!

"Sara (1) kon in haar ziekenhuisbedje alleen maar naar het plafond staren, toen kwam er een schitterende oplossing."

Sindskort beschikt ook het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis over de Qwiek.up. Bijgaand krantenartikel onderschrijft de grote waarde van deze projector.:

“Maandenlang lag baby Sara in het ziekenhuis, waar ze vanuit haar ziekenhuisbedje vaak weinig anders deed dan op haar rug liggen en naar het plafond staren. En toen opeens waren er vissen, rondzwemmend door een blauwe oceaan. Het resultaat: rust in haar lijfje en een grote glimlach op haar gezicht. ,,Fantastisch hoe zoiets kleins, zo gelukkig kan maken”, zegt vader Klaas (38).”

Ja, ik draag bij aan de aanschaf van Qwiek-ups

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.