Steek een lichtje aan voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis
En doe mee met de Sophia Lichtjestocht.

Misschien ken je de jaarlijkse Lichtjesactie van het Sophia Kinderziekenhuis wel. Tijdens deze actie kun je een lichtje kopen in de kerstboom voor het ziekenhuis. Hiermee steun je de kinderen en hun familie in het Sophia. Vorig jaar is daar met groot succes Sophia’s Lichtjestocht bijgekomen. Een lampionnenoptocht voor kinderen van basisscholen en verenigingen.

Loop mee voor het Sophia Kinderziekenhuis

Basisscholen en verenigingen kunnen ook dit jaar weer in hun eigen woonplaats en op een zelfgekozen dag in december meedoen aan deze actie. Zo laat je zien dat je – ook tijdens de feestdagen – aan de kinderen in het Sophia denkt. Leerlingen krijgen van ons een stokje met een lampje die zij zelf in elkaar kunnen knutselen tot een te gekke lampion. Ook ontvangen ze allerlei leuke tips om de mooiste lampion in elkaar te knutselen.

“De lichtjestocht was in één woord geweldig! Het was een enorm sfeervolle tocht met een mooie opbrengst voor het Sophia.
Volgend jaar doen we zeker weer mee!”
Sharda Chotkoe, leerkracht Paus Joannesschool Rotterdam

Een lichtje maakt het verschil

Door dit jaar mee te doen aan de Lichtjestocht helpen jullie mee om een wens van het Sophia in vervulling te laten gaan.
In het Sophia Kinderziekenhuis worden jaarlijks vele kinderen behandeld vanwege een chronische (langdurige) ziekte. Ze moeten hiervoor vaak naar het ziekenhuis, missen regelmatig school en hebben minder contact met leeftijdsgenootjes. Veel kinderen voelen zich daardoor soms angstig, verdrietig of somber. Helaas wordt dit niet altijd opgemerkt omdat kinderen zich schamen en deze gevoelens niet delen. Zonder hulp kunnen eenzaamheid en een negatief zelfbeeld ontstaan. Lichamelijke klachten kunnen hierdoor verergeren.

Een app als lichtpuntje

Het Sophia wil hier verandering in brengen met de ontwikkeling van een smartphone app. De app werkt als een soort dagboekje door op verschillende momenten van de dag vragen te stellen aan de kinderen zoals waar ze zijn, wat ze aan het doen zijn, met wie ze zijn en hoe ze zich voelen (op dit moment voel ik me boos, blij, bang, verdrietig). Daarnaast wordt een aantal uitdagingen aangeboden. Bijvoorbeeld koken of bakken met een vriend(in), een positief bericht sturen naar een vriend of het maken van een selfie met een kip.

De opdrachten zijn gemaakt door wetenschappers in samenwerking met kinderen en gamedesigners. Ze bieden positieve afleiding en helpen kinderen om te gaan met hun emotie. Op momenten dat ze hulp nodig hebben kunnen kinderen, via de app, op een laagdrempelige manier hulp inroepen.
Door als school mee te doen met de Lichtjestocht en de lampionnentocht te laten sponsoren kunnen jullie ervoor zorgen dat deze app volgend jaar ingezet kan worden. Helpen jullie mee deze grote wens van het Sophia in vervulling te laten gaan?

Meld je direct aan

We hopen dat jullie school of vereniging ook meedoet! Meld je vóór 1 november 2018 aan door een mail te sturen aan cseijkens@vriendensophia.nl en geef aan met hoeveel kinderen jullie willen meedoen.

Aangemeld! En nu?

Half november ontvang je het materiaal voor de lampionnen, posters en sponsorformulieren. En een spetterend filmpje met leuke knutseltips, zodat jullie aan de slag kunnen. Er zijn geen kosten verbonden aan de actie want de lampionnen worden gesponsord door onze partner PMA (kortingen op zorgverzekeringen en meer, www.pma.info) en Boland.

Voor de mooiste lampion én de scholen met het hoogste sponsorbedrag hebben de Vrienden van het Sophia een mooi cadeau! En uiteraard kunnen jullie de Lichtjestocht in december lopen wanneer het jullie uitkomt.

Wil je meer informatie over deze actie? Neem dan gerust contact met ons op via T: 010-703 69 94 en vraag naar Chrisje Seijkens.