Nieuws

Koop een lichtje voor Sophia

6 dec 2021 Chrisje

We bevinden ons in een uitdagende tijd, die wederom veel vraagt van onze samenleving en de ziekenhuizen. Juist in deze tijden heeft het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis jouw steun hard nodig! De maand december staat geheel in het teken van onze traditionele Lichtjesactie.  Speciaal voor de kinderen is weer een prachtige kerstboom geplaatst bij het ziekenhuis.

Je steunt onze patiëntjes door symbolisch een lichtje in deze boom te kopen. Dit kan al vanaf 5 euro per stuk.

Het Sophia Kinderthoraxcentrum

Dit jaar willen we een grote wens van het Sophia in vervulling laten gaan. In het Sophia Kinderthoraxcentrum wordt specialistische zorg geboden aan kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Voor deze kinderen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Men wil daarom het ‘So Fit en Fun Centrum’ realiseren waar de kinderen spelenderwijs getest worden en er gekeken wordt naar wat er buiten hun beperkingen wél mogelijk is. Dit alles in een aantrekkelijke ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Naast  fietsen, loopbanden en functietesten zal er onder meer een springkussen te vinden zijn en worden virtual reality en games ingezet. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Met als doel: de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven.

Koop jij ook een lichtje in de kerstboom van het Sophia? Ga naar www.lichtjessophia.nl

Wist je dat de kap van de kerstboom valt onder ‘duurzaam bosbeheer’? Dit zorgt voor een zorgvuldige instandhouding van bossen in Nederland.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.