Nieuws

Lancering Sophia Dagboekje: Een boekje vol verhalen en tips

6 mrt 2024 Selin Dural

Vorige week was het eindelijk zover: De lancering van het Sophia Dagboekje! Dit initiatief, ontstaan uit een samenwerking met de Kinderadviesraad en mogelijk gemaakt door de financiering van onze stichting is speciaal ontwikkeld voor de jonge helden, maar ook ouders, artsen en verpleegkundigen van het Sophia Kinderziekenhuis.

Sterre uit de Kinderadviesraad neemt samen met afdelingshoofd Edmond Rings het dagboekje in ontvangst uit handen van kinderarts Barbara Sibbles.

 

Een herinnering voor later
Het Sophia Dagboekje is een speciaal dagboekje voor de patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis waarin ze hun ervaringen kunnen opschrijven over hun tijd in het ziekenhuis. Maar ook hun ouders, de artsen en verpleegkundigen kunnen hier een verhaaltje of herinnering in opschrijven. In het ziekenhuis gebeurt er een heleboel. Voor kinderen die soms lang moeten blijven, hun ouders die altijd aan hun zijde staan, en de artsen en verpleegkundigen die dag en nacht zorgen, is elke dag een nieuw verhaal. Het Sophia Dagboekje is er om al die verhalen te vangen.

Een boekje vol verhalen, tips en creativiteit 
Dit boekje is gevuld met allerlei leuke en nuttige pagina’s. Zo zijn er door de Kinderadviesraad allemaal tips verzameld die handig zijn om te weten als je langdurig in het ziekenhuis verblijft. De patiënten krijgen ook een heleboel ruimte om creatief te zijn. Of ze nu zin hebben om te tekenen, te schrijven, of allebei, het kan allemaal in dit dagboekje. Ook zijn er stickers aanwezig om je mood aan te geven.Voelen ze zich vandaag blij, of misschien verdrietig? Door een sticker te plakken laten ze zien hoe ze zich die dag voelen. Daarnaast kunnen de patiënten ook een vragenlijst over zichtzelf invullen, zodat artsen en verpleegkundigen hen beter leren kennen. En als extra leuke toevoeging kan een foto van henzelf worden toegevoegd op de voorzijde.

Hartelijk dank aan onze donateurs voor het mede mogelijk maken van dit dagboekje voor onze patiënten. Hier gaan ze veel plezier van beleven.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.