Nieuws

Koop de Sophia Hartveter

16 nov 2021 Chrisje

Woensdag 3 november is de Sophia Hartveter op feestelijk wijze gelanceerd in het Feyenoordstadion de Kuip. De ‘reuze hartveter’ van ruim 7,5 meter werd op de middenstip geplaatst. Bij alle aanwezigen werd symbolisch de eerste hartveter in de schoenen gestrikt.

Wat is de Sophia Hartveter

De Sophia Hartveter is een initiatief van de Stichting Vrienden van het Sophia. De Sophia Hartveter is een set rode veters, waarin het hartritme als symbool terug komt voor het Kinderthoraxcentrum. De veter vormt een letterlijke rode draad door de campagne voor het Kinderthoraxcentrum voor het realiseren van het ‘So Fit & Fun Centrum’.

Waar kun je de veter kopen?

De Hartveter wordt sinds donderdag 4 november verkocht (€ 6,95) bij onder meer DAKA, Decathlon, de Feyenoord fanshops en van den Assem of via de website www.hartvoorsophia.nl. Daarnaast vragen we bekende sporters en ambassadeurs om de veter in hun schoen te strikken en hiermee op social media aandacht te vragen voor het Kinderthoraxcentrum.

 

 

Kinderthoraxcentrum

Het Kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Daarnaast worden er unieke luchtwegreconstructies, longoperaties en operaties aan slokdarm en middenrif verricht. In dit centrum werken superspecialisten nauw samen. Door deze combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologie kan er optimale zorg en behandeling worden gegeven aan zowel pasgeborenen als oudere kinderen. Daarnaast wordt hier ook onderzoek gedaan naar de oorzaken van aandoeningen en de beste behandelmethoden. Het team van het Kinderthoraxcentrum heeft een grote droom: de realisatie van het ‘So Fit & fun Centrum’.

Spelen en sporten met leeftijdsgenootjes is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het stimuleert de gezondheid van hart, longen en spieren, maar ook een gezonde groei en ontwikkeling.
Voor kinderen met een chronische ziekte aan het hart, of de longen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Om hen met een gerust hart te laten bewegen willen de specialisten binnen het Sophia Kinderziekenhuis het “So Fit & Fun Centrum” realiseren om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is. De kinderen zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Met als doel: de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.