Nieuws
Project

Knuffels van Sophia

In 2023 bestaat het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam 160 jaar. Ter gelegenheid van deze bijzondere mijlpaal hebben wij samen met sponsoren een prachtig koffietafelboek over de knuffel samengesteld, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan onderzoek en innovatie in het Sophia.

Ieder kind, ieder mens zou een knuffel moeten hebben. En heel veel knuffels moeten krijgen. Maar helemáál de zieke kinderen die in het Sophia Kinderziekenhuis zijn opgenomen. Het boek bevat ontroerende verhalen, interessante feiten en prachtige foto’s van patiënten met hun favoriete knuffel.

Belang van knuffelen

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder kan het belang van knuffelen niet genoeg benadrukken, vertelt hij in Knuffels van Sophia. Door knuffelen ontwikkelt een kind liefde, empathie en andere gezonde sociale gevoelens. De professor legt ons in het boek de route uit die een aanraking aflegt, van huid tot hersenschors.

Van teddybeer tot knuffelgedicht

Andere grappige, leuke en nuttige bijdragen in dit boek gaan over de oudste knuffels ter wereld (wel 5.000 jaar oud!), een DIY om zelf een mooie knuffel te maken, de knuffels met de meeste volgers op Instagram, de beroemdste knuffels ter wereld – op nr. 3 staat Teddy van Mr. Bean – knuffelgedichten en een mooi voorleesverhaal. Knuffels van Sophia is voor alle leeftijden.

Met de aankoop van het boek (€24,95) steunt u onderzoek en innovatie in het Sophia Kinderziekenhuis. Het boek is te koop via onze webshop, bij de Ako in het Erasmus MC en bij Boekhandel Donner in het centrum van Rotterdam.

Grote dank gaat uit naar:

Little Dutch – De Groot Fonds – LBC Tank Terminals – Sophia Kinderziekenhuis Fonds – IMAP – AgroCare – Pampers – Van Den Broek – Breadbox Shipping Lines – Stichting Favendo – IEMA Holding b.v. – Kinderopvang Kralingen – Pieter de Joode Stichting – Truckshow Numansdorp

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.