Nieuws

DeltaPort Donatiefonds schenkt Sophia ‘kittenscanner’

7 mrt 2024 Chrisje

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam de aanschaf van een ‘kittenscanner’ mogelijk gemaakt. Het apparaat is bedoeld om kinderen voor te bereiden op een onderzoek met een MRI- of CT-scan. De donatie aan de Stichting Vrienden van het Sophia is gedaan in het kader van het 160-jarig bestaan van het ziekenhuis.

Scan-onderzoek is voor veel kinderen een ingrijpende gebeurtenis, waarbij de patiënten vaak geruime tijd in een scan-apparaat liggen. Door het geluid dat de scanner maakt kunnen kinderen in paniek raken. De kittenscanner leert kinderen op een speelse manier wat er tijdens het onderzoek gebeurt.

Kinderen kunnen een karakter kiezen dat door de scanner ‘gaat’. Op die manier wordt een serieus onderzoek een avontuur. Tijdens een proefperiode is gebleken dat kinderen door het gebruik van de kittenscanner beter begrijpen wat er tijdens een scan-onderzoek gebeurt en daardoor rustiger de behandeling ondergaan.

,,Het Sophia Kinderziekenhuis is in de regio Rotterdam een hele belangrijke voorziening,’’ geeft voorzitter Janhein van den Eijnden van het DeltaPORT Donatiefonds, aan. ,,De verjaardag van het ziekenhuis is een mooi moment om namens het havenbedrijfsleven een passend cadeau te geven. Een ziekenhuisopname is voor niemand leuk, al helemaal niet voor kinderen. Als er, zoals nu, een kans is om die patiënten een beetje te helpen, dan laten wij die kans niet voorbijgaan.’’

"Deze geweldige donatie van het DeltaPORT Donatiefonds heeft direct impact op de zorg voor de kinderen in het Sophia,’’ zegt directeur Inge Valkis van de Stichting Vrienden van het Sophia. ,,Met hun bijdrage kunnen we de behandeling voor zieke kinderen weer een stukje lichter maken. Wij zijn het Rotterdamse havenbedrijfsleven enorm dankbaar."

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse havenen industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

bron: DeltaPORT Donatiefonds

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.