Kennismaken met: Superambassadeur Davina Michelle

1 jan 1970 Martijn

Waarom ben je ambassadeur geworden van het Sophia Kinderziekenhuis?
“Ik vind het Sophia Kinderziekenhuis enorm belangrijk! Kinderen zijn de toekomst en de zieke kinderen die hier liggen hebben een valse start. Ik hoop als ambassadrice een klein steentje bij te dragen om deze kinderen weer kind te laten zijn.”

Welk verschil wil jij maken voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis?
“Ik wil hen een hart onder de riem steken. Met muziek om ze op te vrolijken, maar ook met campagnes, om bewustzijn te creëren rondom het werk dat hier wordt gedaan en om geld op te halen voor onderzoek en de beste behandeling.”

Je hebt je, sinds je ambassadeur bent, al meerdere malen ingezet voor het Sophia Kinderziekenhuis. Wat vond je het leukste om te doen?
“Het leukste? Jureren in de talentenjacht van het Sophia Kinderziekenhuis; Sophia Got Stars. Ik heb zoveel talent voorbij zien komen en de kandidaten hadden er echt zin in. Ontzettend leuk om te doen! 17 juni kom ik weer optreden voor de kinderen. Daar kijk ik nu al enorm naar uit!”

Nu even wat meer over jouzelf. Wat is de mooiste en/of belangrijkste les die je in je leven geleerd hebt? 
“Wees je unieke zelf en geef je medemens ook de ruimte om zichzelf te zijn. De wereld zou zo saai zijn als iedereen hetzelfde was. Dat vind ik trouwens ook zo fascinerend aan kinderen; zij zijn zo makkelijk zichzelf. En hun positiviteit werkt aanstekelijk!”

Als je drie wensen kon krijgen, wat zouden ze zijn?
“Het klinkt misschien een beetje standaard (lacht) maar ik zou wensen voor vrede en gezondheid wereldwijd. Als tweede wens ik dat ik in de toekomst kan kijken. En als laatste wens ik het eeuwige leven voor mijn twee poezen.”

Wat zijn een paar leuke weetjes over jou die je wilt delen met de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis?
“Nou, ik heb dus twee poezen! Kees en Mo en ze zijn heel ondeugend. Ik ben een ongelooflijke nagelbijter. En ik ben in februari voor het eerst tante geworden van baby Charles Sebastian Taylor. Nu ik dat zo van dichtbij meemaak, kan ik me helemaal goed voorstellen hoeveel impact het op ouders heeft als ze een ziek kindje hebben.”

De pop Sophia die Davina in haar handen heeft, is te koop. Met de aanschaf steun je het Sophia Kinderziekenhuis! De pop is te koop bij verkooppunten van Little Dutch en via onze webshop vriendensophia.nl/shop.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.