Nieuws

Help jij mee Sophietjes wens in vervulling te laten gaan?

25 mei 2021 Chrisje

Op 8 juni is Sophietje jarig. Ze zal haar verjaardag in het ziekenhuis nog niet op de gebruikelijke wijze kunnen vieren. Maar we maken er graag een hele bijzondere dag van voor alle patiënten en het zorgpersoneel! Dit jaar zouden we graag een aantal kleinere wensen op het lijstje van Sophietje willen vervullen die een groot verschil kunnen maken voor de kinderen en hun familie en bijdragen aan een positieve zorgervaring. We hopen daarbij van harte op jouw steun.

Thuis voelen
Een ziekenhuisopname is vaak spannend en ingrijpend voor kinderen en hun ouders. Binnen het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis zijn de kinderen verzekerd van de allerbeste zorg. Verder doet men er alles aan, om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Het creëren van een omgeving waar kinderen zich prettig voelen draagt daar zeker aan bij. En kan zorgen voor afleiding, plezier en ontspanning.

Het wensenlijstje
Het Sophia staat aan de vooravond van een renovatie. Maar voor het zover is moet er nog veel gebeuren. We willen in de tussentijd heel graag met uw hulp een aantal wachtruimtes, behandelkamers en speelplekken opfrissen en gezelliger maken. Dat kan door middel van aankleding, maar bijvoorbeeld ook door de aanschaf van nieuwe rooming in-bedden waarop ouders bij hun kind kunnen blijven slapen. En het extra opvrolijken van de buitenspeelplaatsen met kunstgras, bloembakken en bankjes voor
de ouders. Iets dat vanzelfsprekend zou moeten zijn, maar helaas niet bekostigd kan worden uit de zorgbudgetten.

Mogen we op jou rekenen?
We staan in de startblokken om met alle wensen vanuit de zorgmedewerkers en de kinderen aan de slag te gaan, maar hebben hier financiële steun voor nodig. Iedere bijdrage is van grote waarde. Kunnen wij ook op jouw rekenen? Klik dan hier of maak uw bijdrage over op NL53 INGB 0000 0701 67 t.n.v. Stichting Vrienden van het Sophia te Rotterdam o.v.v. Verjaardag

Namens het team van de Stichting Vrienden van het Sophia en alle kinderen en medewerkers van het Sophia Kinderziekenhuis; Heel hartelijk dank!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.