Nieuws

Help jij mee Sophietjes wens in vervulling te laten gaan?

13 jun 2023 Chrisje

Op 14 juni is Sophietje jarig. We maken hier graag een bijzondere en feestelijke dag van voor alle patiënten en het zorgpersoneel van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis!

Bovenaan Sophietjes verjaardagslijstje staat een bijdrage voor een kindvriendelijke Spoedeisende Hulp (SEH). We hopen van harte op jouw steun om deze wens in vervulling te laten gaan.

Een bezoek aan de Spoedeisende Hulp is voor kinderen vaak het eerste contact met het ziekenhuis. Het moment is meestal onverwachts en uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de kinderen hierdoor stress ervaart. Sophietje heeft daarom de wens om de behandelkamers op de Spoedeisende hulp van het Sophia Kinderziekenhuis kindvriendelijker te maken.

In de huidige situatie hebben de behandelkamers een steriele en standaard inrichting waarbij apparatuur, infuusmaterialen en prik-karren bij binnenkomst direct zichtbaar zijn. Hierdoor raken kinderen gespannen en verwachten een ingreep. De wens is om de kamers zo in te richten dat zij zorgen voor ontspanning en afleiding. Met technische snufjes, warme kleuren en verlichting die kan worden aangepast en rust uitstraalt. Kinderen kunnen een eigen muurprojectie kiezen en kasten met materialen en apparatuur vallen weg in de muur en zijn daardoor niet zichtbaar. De behandelkamers op de Spoedeisende Hulp moeten een plek worden waar kinderen met zo min mogelijk stress, angst en pijn onderzocht en behandeld kunnen worden.

Een grote wens is om een kindvriendelijke Spoedeisende Hulp te realiseren voor de kinderen in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, maar we hebben hier financiële steun voor nodig. Iedere bijdrage is van grote waarde. Kunnen wij ook op u rekenen?

Klik dan hier of maak uw bijdrage over op NL53 INGB 0000 0701 67 t.n.v. Stichting Vrienden van het Sophia te Rotterdam o.v.v. Verjaardag

Namens het team van de Stichting Vrienden van het Sophia en alle kinderen en medewerkers van het Sophia Kinderziekenhuis; Heel hartelijk dank!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.