Nieuws
Project

Help jij mee Sophietjes wens in vervulling te laten gaan?

Op 13 juni is Sophietje jarig. We maken hier graag een bijzondere en feestelijke dag van voor alle patiënten en het zorgpersoneel van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis!

Bovenaan Sophietjes verjaardagslijstje staat een bijdrage aan een wens voor de allerkleinsten. We hopen van harte op jouw steun om deze wens in vervulling te laten gaan.

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 170.000 baby’s geboren, waarvan 80% enige mate van geelzucht vertoont. In de meeste gevallen is dit onschuldig, maar het kan in ernstige gevallen leiden tot blijvende hersenschade en levenslange handicaps. Ernstige geelzucht is de meest voorkomende reden voor ziekenhuisopnames bij baby’s.

Vroegtijdig ontdekken van geelzucht
Op dit moment wordt geelzucht  vastgesteld aan de hand van de huidskleur van de baby. Deze manier is echter achterhaald en onbetrouwbaar. Nieuwe methoden zijn nodig om ernstige geelzucht bij pasgeborenen tijdig te herkennen, zodat op tijd gestart kan worden met de behandeling via lichttherapie om hersenschade te voorkomen. In het Sophia werkt men hard aan nieuwe diagnostiek en behandelingsmogelijkheden, waaronder methoden waardoor het kind thuis kan zijn en daar behandeld wordt, zonder dat ouder en kind gescheiden worden.

Jouw financiële steun is essentieel om deze levensveranderende innovaties mogelijk te maken.

Klik hier of maak jouw bijdrage over op NL53 INGB 0000 0701 67 t.n.v. Stichting Vrienden van het Sophia te Rotterdam o.v.v. Verjaardag

"We willen ervoor zorgen dat geen enkele baby meer blijvende hersenschade van geelzucht krijgt. Dat is een belangrijke stap vooruit. - Dr. Jasper Been, Kinderarts – neonatoloog in het Sophia Kinderziekenhuis"

Namens het team van de Stichting Vrienden van het Sophia en alle kinderen en medewerkers van het Sophia Kinderziekenhuis: Heel hartelijk dank!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.