Een stoel voor het goede doel

John Woof, PGA Golfprofessional en voetballiefhebber, ging van 14 t/m 19 april op ieder afzonderlijk stoeltje in De Kuip zitten. Dat zijn er ruim 51.000! Voor 5 euro kon je zo’n stoel ‘kopen’. De opbrengst van deze ludieke stadionactie bedroeg 53.000 euro! Allemaal ten behoeve van het Sophia Kinderthoraxcentrum.
John bedacht als ambassadeur van de Stichting DaDa deze unieke stadionactie en enthousiasmeerde hiermee Feyenoord Foundation, Stichting DaDa en vele anderen in zijn zakelijke en privé omgeving. John Woof ging in vijf dagen tijd op elke stoel in De Kuip zitten, inclusief ereterras en dug-outs. Op zondag 19 april eindigde hij met een allerlaatste symbolische stoel in de rust van het thuisduel Feyenoord – Go Ahead Eagles. Een wedstrijd die volledig in het teken stond van het Sophia Kinderziekenhuis.

Deze inspanning vroeg het uiterste van hem op het gebied van uithoudings- en doorzettingsvermogen. Daarom werd hij fysiek en mentaal ondersteund door oud Feyenoord-spelers zoals Roy Makaay, Pierre van Hooijdonk, Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel.

Stuur reactie

Beveiligingsvraag *

sophietje