Nieuws

Gezonde frietjes voor de kinderen in het Sophia dankzij de BramBakfiets

8 jun 2021 Chrisje

Een ziekenhuisopname heeft een grote impact op een kind en de ouders. Om kinderen en ouders een familiemomentje te geven om naar uit te kijken en even te laten vergeten dat ze ziek zijn worden er in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis bijzondere projecten gerealiseerd. Zo ging vandaag, met dank aan Rotterdamse frietbakker Bram Ladage, een langverwachte wens van de Kinderadviesraad (bestaande uit (ex-)patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis) in vervulling; een te gekke bakfiets waarmee op een verantwoorde en gezondere manier frietjes bereid worden voor de kinderen in het ziekenhuis.

Op de jaarlijkse ‘What Matters to You Dag’, een dag waarop er met de patiënt en zorgverlener extra wordt stilgestaan bij wat voor hen belangrijk is, werd de bakfiets feestelijk in ontvangst genomen door kinderen van de Kinderadviesraad en Pien Beltman, directeur van het Erasmus MC Sophia. Al lang stond het gezamenlijk kunnen eten van een frietje in het ziekenhuis hoog op het wensenlijstje van de kinderen. “Zoals je dat thuis ook doet, gezellig met je familie”, vertelt Parel, lid van de Kinderadviesraad. “Belangrijk is natuurlijk wel dat de frietjes zo gezond mogelijk bereid worden”. De frietjes worden daarom klaargemaakt in een speciale heteluchtoven, die op de unieke BramBakfiets rondgereden wordt door het ziekenhuis.

Feestelijke lancering van de BramBakfiets

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Bram Ladage in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Sophia. ‘’Verse patatjes eten uit de puntzak en er dan een lekkere kliederboel van maken. Zo’n zorgeloos momentje moet juist voor de kinderen van het Erasmus MC Sophia nog steeds mogelijk zijn. Met de BramBakfiets kunnen we deze wens in vervulling laten gaan’’, vertelt Wesley Ladage, directeur van het familiebedrijf.

"Verse patatjes eten uit de puntzak en er dan een lekkere kliederboel van maken. Zo’n zorgeloos momentje moet juist voor de kinderen van het Erasmus MC Sophia nog steeds mogelijk zijn. Met de BramBakfiets kunnen we deze wens in vervulling laten gaan - Wesley Ladage, directeur van het familiebedrijf. "

Bram Ladage heeft de bakfiets samen met onder andere medewerkers van de afdeling Voeding & Diëtiek van het Erasmus MC Sophia ontwikkeld. Binnenkort komt daar ook een kleurrijke rijdende Smoothiebar bij waar met groenten en fruit de heerlijkste sapjes bereid gaan worden. Met deze projecten wordt bijgedragen aan een leuke belevenis van lekker en gezond eten in het Erasmus MC Sophia en een moment voor kinderen en ouders om naar uit te kijken.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.