BMW Group Nederland titelsponsor Sporten voor Sophia

2 sep 2019 Martijn

Vanaf 2020 is BMW Group Nederland de titelsponsor van Sporten voor Sophia, het fondsenwervende sportevenement voor het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis dat elk jaar georganiseerd wordt in het Topsportcentrum Rotterdam. Het komende jaar heet dit evenement daarom Sporten voor Sophia, powered by BMW Group Nederland.


Komend jaar zal Sporten voor Sophia, powered by BMW Group Nederland op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 plaatsvinden. Gedurende het gehele weekend staan er, zoals elk jaar, 300 spinningfietsen klaar in het Topsportcentrum, die drie dagen lang draaien om zoveel mogelijk geld op halen voor het Rotterdamse kinderziekenhuis. Als deelnemer kun je je individueel of met een team je in het zweet werken voor de kinderen in het Sophia.

De directie van BMW Group Nederland geeft als toelichting waarom er gekozen is voor dit sponsorschap: ‘Bij BMW Group Nederland staat maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel. Daarom zijn we deze mooie samenwerking aangegaan en stappen wij massaal met collega’s op de spinning fiets voor het goede doel. Zo zetten 300 BMW collega’s zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het in 2020 te openen Kinderhersencentrum van het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis.’

‘Wij zijn zeer verheugd BMW Group Nederland te mogen presenteren als titelsponsor van Sporten voor Sophia. Een vooraanstaand en internationaal merk, dat ons sportevenement een warm hart toedraagt. We hebben in BMW een passende partner gevonden en het is goed te weten dat zij ook geloven in de doelstelling van Sporten voor Sophia, actief gaan deelnemen aan het evenement én natuurlijk donaties werven voor het nog te realiseren Kinderhersenencentrum’, aldus Mariska Kavelaar, projectleider van Sporten voor Sophia.

 

Kinderhersencentrum
De hersenen zijn het meest complexe orgaan van het lichaam. En tegelijkertijd het meest essentiële orgaan voor een goede ontwikkeling van een kind. Een kleine afwijking heeft vaak vergaande gevolgen. Specialisten en wetenschappers bundelen hun krachten in het nieuwe expertisecentrum van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis om kinderen met een aandoening aan het hoofd, de hersenen en de zintuigen een optimaal niveau van functioneren en participeren in de samenleving te geven. Denk aan kinderen met een slecht gehoor of zicht, maar ook kinderen met een hersentrauma, gezichtsafwijking, MS en moeilijk behandelbare aandoeningen als epilepsie of autisme.

Het Sophia Kinderhersencentrum zal in maart 2020 officieel geopend worden en wordt het eerste Kinderhersencentrum in Europa. Bekijk hieronder het filmpje over het goede doel van 2020.

Over het evenement
Sporten voor Sophia is een gezellig sportevenement voor het goede doel in Rotterdam, met een lange historie. Wat jaren geleden begon als een actie georganiseerd door vrijwilligers is uitgegroeid tot een groots sportevenement gedragen door de regio groot Rotterdam. Met Sporten voor Sophia zet men zich in voor de kinderen in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis. Ruim 2.000 deelnemers fietsen in diverse blokken van 2, 2,5 of 3 uur in het Topsportcentrum Rotterdam. Ieder jaar wordt er met de opbrengst een ander project in het Sophia Kinderziekenhuis ondersteund. Tijdens de vorige editie is er ruim €535.512,- opgehaald. Het grootste onderdeel is de spinningmarathon in het Topsportcentrum in Rotterdam. Maar ook andere sporters zijn aangehaakt, zo wordt er ook gezwommen, gewandeld, geskied, gebowld en gevist voor het Sophia. De editie van het spinningevent vindt plaats op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020. Meer informatie: www.sportenvoorsophia.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.