Nieuws

Bijna 1.6 miljoen euro voor onderzoek naar zeldzame ziekten

16 mei 2023 Merel

Met trots en dankbaarheid kijken wij terug op een geslaagde campagne voor het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Het was prachtig om te zien dat velen, jong én oud, in actie kwamen: op de fiets tijdens Sporten voor Sophia, met de verkoop van lichtjes tijdens de kerstdagen, aan de wandel met familie en/of met klasgenoten tijdens een lampionnenoptocht en ga zo maar door. Ook mochten we rekenen op de steun van diverse fondsen, bedrijven en gasten aan tafel tijdens het sfeervolle Sophia Lichtjesdiner.

Dit alles heeft geresulteerd in het prachtige bedrag van 1.598.205 euro. En dat is keihard nodig want maar liefst 800.000 kinderen in Nederland hebben een zeldzame ziekte en tot op de dag van vandaag is de oorzaak én het verloop van veel zeldzame ziekten nog steeds onbekend. Meer onderzoek is dus essentieel!

Heel veel dank aan iedereen die hier aan heeft bijgedragen! In het bijzonder ook aan de kinderen die hebben meegewerkt aan onze #geenunicorn campagne en het team zorgverleners van het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen. Zonder jullie allen was dit niet mogelijk geweest!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.