DSW Bruggenloop Rotterdam voor Sophia

DSW Bruggenloop Rotterdam voor Sophia

16 aug 2023 Yara Ciliacus

De inschrijvingen voor de 33e editie van de Bruggenloop Rotterdam zijn geopend. Het Rotterdamse hardloopevenement vindt traditiegetrouw plaats in december en staat dit jaar gepland op zondag 10 december 2023. Met 12.000 deelnemers was de vorige editie van de Bruggenloop Rotterdam volledig uitverkocht.

Inschrijven voor het evenement kan via: https://www.bruggenloop.nl/inschrijven/.

Goede doel
Iedere editie steunt de DSW Bruggenloop een goed doel. Dit jaar is dat de Stichting Vrienden van het Sophia. De deelnemers van de DSW Bruggenloop kunnen hieraan bijdragen doormiddel van een donatie tijdens de inschrijving en/of het opzetten van een actiepagina. Alle donaties worden ingezet voor onderzoek naar de beste zorg voor kinderen met een hartaandoening.

De afdeling kindercardiologie is het kloppende hart van het Kinderthoraxcentrum in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Het Sophia Kinderziekenhuis kan alle beschikbare behandelingen voor hartaandoeningen uitvoeren, waaronder harttransplantaties bij kinderen. Onderzoek is nodig om elk kind met een aandoening van het hart de allerbeste behandeling te geven zodat ze zo gezond mogelijk kunnen opgroeien. Maak nu op deze website je actiepagina aan en zorg dat we samen zoveel mogelijk ophalen voor kinderen met een hartaandoening in het Sophia Kinderziekenhuis!

LET OP: via deze website van sportenvoorsophia.nl maak je een actiepagina aan waarmee je geld gaat ophalen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Je registratie daar is dus geen inschrijving/startbewijs voor de DSW Bruggenloop Rotterdam.

Mooie afsluiter
De DSW Bruggenloop Rotterdam is de sfeervolle afsluiter van de hardloopkalender. De stad is namelijk al helemaal klaar voor de feestdagen. Ook de lopers dragen hun steentje bij aan de sfeervolle verlichting. Alle lopers ontvangen een looplampje zodat ze veilig de route van 15 kilometer kunnen afleggen. De ketting van looplampjes zorgt voor een uniek effect op het parcours.

Het programma van de DSW Bruggenloop Rotterdam gaat namelijk laat in de middag van start, waardoor veel deelnemers finishen in het donker. Een mooi verlicht Rotterdam zorgt voor een gezellige sfeer tijdens het evenement. De route gaat ook dit jaar over dé iconische bruggen van Rotterdam, waaronder de Van Brienenoordbrug en de Erasmusbrug. De start en finish zijn bij Stadion Feijenoord.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.