Nieuws

Actieweek RTL Project Glimlach van start

10 dec 2021 Chrisje

Zaterdag 11 december gaat de actieweek van RTL Project Glimlach van start. Een week waarin verschillende programma’s, kanalen en gezichten van RTL oproepen geld te doneren voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Met de opbrengst wil de stichting onderzoek en projecten mogelijk maken, die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de zeven aangesloten kinderziekenhuizen in Nederland worden behandeld. Vanaf morgen komen onder meer RTL Boulevard, Koffietijd en gezichten als o.a. Beau van Erven Dorens, Eva Jinek, Robert ten Brink en Carlo Boszhard in actie. Ook Nicolette van Dam, ambassadrice van Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, zet zich in. De actieweek wordt op vrijdag 17 december op speciale wijze afgesloten met de finaleavond van ‘The Masked Singer’ en liveschakelingen met Beau en John Williams.

Beau van Erven Dorens komt op geheel eigen wijze in actie, Eva Jinek komt eenmalig met ‘Jinek Junior’, Eddy Zoëy komt in actie als kunstenaar, Robert ten Brink als dokter Love en Ali B gaat samen met The Voice Kids-winnares Emma iets doen voor de zieke kinderen: dit is een greep uit de acties van partners en RTL-gezichten om donaties op te halen voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Vanaf morgen is dit allemaal te zien in onder andere Koffietijd, RTL Boulevard, Eigen Huis en Tuin- Lekker leven en Videoland. The Voice of Holland zal zich ook op een speciale manier inzetten, dat wordt later bekendgemaakt.

Jinek Junior
Voor RTL Project Glimlach maakte Eva Jinek éénmalig ‘Jinek Junior’. Eva ontvangt kinderen die ernstig ziek zijn en vertellen over hun ziekte, maar ook over hun positieve kijk op het leven. Ook spreekt ze met de ouders en zorgpersoneel, over onder meer het belang van angstvrij behandelen. ‘Jinek Junior’ is vanaf 13 december te zien bij Videoland.

Glimlach Social filter
Voor social media is er een speciaal filter ontwikkeld, waarbij je een glimlach op je hand kan toveren, zoals ook te zien is bij Beau, Chantal, Nicolette en Ruben bovenaan het bericht. De filter is te gebruiken via het Instagramaccount van RTL.nl door op het filterknopje te klikken (de drie sterretjes). Onderaan het bericht is een afbeelding met uitleg te vinden.

Speciale veiling
Vanaf 11 december worden objecten geveild afkomstig van verschillende presentatoren via rtl.nl/projectglimlach. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje.

Kerstkaartenactie
Voor kinderen die de kerstdagen in een van de aangesloten kinderziekenhuizen door moeten brengen, zijn klassen van basisscholen en kijkers opgeroepen om kaarten of een tekening te sturen naar de zieke kinderen, om zo een glimlach op hun gezicht te toveren.

Over RTL Project Glimlach
RTL Project Glimlach is een inzamelingsactie waar RTL zijn platforms, presentatoren en merken inzet om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Het goede doel van dit jaar is Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Met de opbrengst van RTL Project Glimlach wil de stichting onderzoek en projecten mogelijk maken, die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de 7 aangesloten kinderziekenhuizen in Nederland worden behandeld.

Meer informatie over RTL Project Glimlach en de actieweek is te vinden op www.rtl.nl/projectglimlach.

Samenwerking Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje
Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje is een nieuwe samenwerking tussen de fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen met een koninklijke naam: Het Amalia Kinderziekenhuis, Het Beatrix Kinderziekenhuis, Het Emma Kinderziekenhuis, Het Prinses Máxima Centrum, Het Sophia Kinderziekenhuis, Het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Willem- Alexander Kinderziekenhuis. Voor bijzondere gemeenschappelijke projecten komen zij samen in actie. Omdat zij samen, naast hun bestaande activiteiten, nóg meer kunnen bereiken voor diegenen waar het allemaal om draait; ernstig zieke kinderen die specialistische en intensieve zorg nodig hebben. Het eerste waar zij zich, samen met RTL Project Glimlach, voor inzetten is onderzoek en projecten die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de kinderziekenhuizen worden behandeld in Nederland.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.