Wil je weten wat er zo speciaal is aan een kinderziekenhuis? Speciaal voor jou is er een spreekbeurtensite. En voor je juf of meester een gratis lespakket over het Sophia. Klik verder

Eerste Hulp bij spreekbeurten

Op onze spreekbeurtsite vind je heel veel interessante weetjes over het ziekenhuis, de geschiedenis ervan (het Sophia bestaat al meer dan 150 jaar!), wie hier werken en welke afdelingen er zijn. Wist je dat je bijna vijftien jaar naar school moet voordat je kinderarts bent? En dat het Sophia Kinderziekenhuis het oudste kinderziekenhuis is van Nederland? En dat chirurgen ook computergames spelen? En wil je weten waarom een kinderziekenhuis zo speciaal is? In de film ontdek je samen met Joris Lutz het antwoord. Kijk hier voor alle informatie.

Sophia op school

Vind jij het interessant om met jouw hele klas meer te weten te komen over het Sophia Kinderziekenhuis? Dan kun je een lespakket aanvragen. Het lespakket is geschikt vanaf groep 4 en er is ook een apart boekje voor groep 7 en 8. Jouw juf of meester kan hier het lespakket  kosteloos bestellen.


U5V0C0GC