Sophia Lichtjestocht

26 mei 2017 Martijn

Misschien ken je de jaarlijkse Lichtjesactie van het Sophia Kinderziekenhuis wel: Lichtjes voor Sophia. Tijdens deze actie kun je een lichtje kopen in de kerstboom voor het ziekenhuis. Hiermee steun je de kinderen en hun familie in het Sophia.

Dit jaar breidt de Stichting Vrienden van Sophia deze actie uit met een Lichtjestocht waar basisscholen aan mee kunnen doen. Zo laat je zien dat je – ook tijdens de feestdagen – aan de kinderen in het Sophia denkt.

Maak indruk met jouw lampion

Leerlingen krijgen van ons een stokje met een lampje die zij zelf in elkaar kunnen knutselen tot een te gekke lampion. Mét hulp van onze ambassadeur: de creatieve duizendpoot Jill Schirnhofer. Jill heeft een eigen tv-programma op NPO Zapp over tekenen, knutselen en creatief bezig zijn. Hieronder vertelt zij waarom jouw school mee zou moeten doen aan de Lichtjestocht van het Sophia.

Maak het verschil met jouw lichtje

Door mee te doen aan de Lichtjestocht laat je de stad weten dat de Lichtjesactie er weer is. En help je mee om een wens van het Sophia in vervulling te laten gaan. Want leerlingen kunnen hun lampionnentocht laten sponsoren om zo bij te dragen aan de realisatie van de Sophia Zorgbus.

Voor sommige kinderen is het door ernstige beperkingen niet altijd mogelijk om het ziekenhuis te bezoeken. Ook zijn sommige kinderen angstig voor het ziekenhuis. De Sophia Zorgbus is een mobiel onderzoekslaboratorium waarmee kinderen aan huis, in hun eigen vertrouwde omgeving, kunnen worden onderzocht.

Meld je direct aan

We hopen dat jullie school ook meedoet! Meld je voor 1 november 2017 aan door een mail te sturen aan IValkis@vriendensophia.nl en geef aan met hoeveel kinderen jullie willen meedoen.

Aangemeld! En nu?

Eind november ontvang je het materiaal voor de lampionnen, posters en sponsorformulieren. En een spetterend filmpje van Jill met leuke knutseltips, zodat jullie aan de slag kunnen. Er zijn geen kosten verbonden aan de actie want de lampionnen worden gesponsord door onze partner PMA (kortingen op zorgverzekeringen en meer, www.pma.info)

Voor de mooiste lampion én de scholen met het hoogste sponsorbedrag hebben de Vrienden van het Sophia een mooi cadeau! En uiteraard kunnen jullie de Lichtjestocht in december lopen wanneer het jullie uitkomt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.