Nieuws

Sophia Lichtjestocht

29 sep 2022 Martijn

Misschien ken je de jaarlijkse Lichtjesactie van het Sophia Kinderziekenhuis wel: Lichtjes voor Sophia. Tijdens deze actie kun je een lichtje kopen in de kerstboom voor het ziekenhuis. Hiermee steun je de kinderen en hun familie in het Sophia.

Ook dit jaar breidt de Stichting Vrienden van Sophia deze actie uit met een Lichtjestocht waar basisscholen aan mee kunnen doen. Zo laat je zien dat je – ook tijdens de feestdagen – aan de kinderen in het Sophia denkt.

Maak indruk met jouw lampion

Leerlingen krijgen van ons een stokje met een lampje die zij zelf in elkaar kunnen knutselen tot een te gekke lampion. Mét hulp van een te gekke knutselinstructie van Villa Zebra! Uiteraard ben je als deelnemer helemaal vrij om te bedenken hoe jullie de lampionnetjes versieren.

Maak het verschil met jouw lichtje

Door mee te doen aan de Lichtjestocht laat je de stad weten dat de Lichtjesactie er weer is. En help je mee om een wens van het Sophia in vervulling te laten gaan. Want leerlingen kunnen hun lampionnentocht laten sponsoren om donaties op te halen voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Editie 2022: inschrijven niet meer mogelijk

Vanwege overweldigend animo voor Sophia’s Lichtjestocht is het helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de editie van 2022. We verwelkomen jullie graag volgend jaar weer. Houd hiervoor onze website en socials in de gaten.

Aangemeld! En nu?

Half november ontvang je het materiaal voor de lampionnen, posters en sponsorformulieren. En een spetterend filmpje van Jill met leuke knutseltips, zodat jullie aan de slag kunnen. Er zijn geen kosten verbonden aan de actie want de lampionnen worden gesponsord en kosteloos bezorgd door DHL.

Voor de mooiste lampion én de scholen met het hoogste sponsorbedrag hebben de Vrienden van het Sophia een mooi cadeau! En uiteraard kunnen jullie de Lichtjestocht in december lopen wanneer het jullie uitkomt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.