Rotterdammertjes-ijs voor het Sophia Kinderziekenhuis

Rotterdam, 13 juli 2018 – Er valt deze zomervakantie een nieuwe, bijzondere ijssmaak te proeven bij De IJSmaker op de Witte de Withstraat: Rotterdammertjes-ijs. Deze nieuwe smaak is ontwikkeld dankzij een samenwerking tussen Rotterdammertjes, het enige echte Rotterdamse snoepje, en De IJsmaker. De aanschaf van het frisse Rotterdamse ijsje, dat net als het kenmerkende snoepje smaakt naar citroen met een vleugje kaneel, dient een mooi doel. Voor elke bol die verkocht wordt, krijgen kindjes in het Sophia Kinderziekenhuis een bol cadeau. De gehele opbrengst wordt daarnaast geschonken aan de Stichting Vrienden van het Sophia.

Adnan Bourich, eigenaar van De IJsmaker, vertelt over de totstandkoming van dit bijzondere, tijdelijk verkrijgbare ijsje. “Het hele jaar door maken we bezoekers van onze ijszaak aan de Witte de Withstraat blij met de lekkerste ijssmaken, dat is onze passie! We zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken en dit jaar ontstond het idee om Rotterdammertjes-ijs te maken en de inkomsten te schenken aan een mooi Rotterdams doel. We willen graag iets terugdoen voor de stad. De lekkere smaak van het Rotterdamse snoepje hebben we ook weten te vangen in ons ambachtelijke schepijs. Hierdoor hebben bezoekers van onze salon niet alleen een heerlijke extra keuze, maar hopen we vooral ook een glimlach te toveren op de gezichten van de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis.”

Olaf Ouwerkerk, initiatiefnemer van de Rotterdammertjes, voegt hieraan toe: “Ik kom zelf regelmatig bij De IJsmaker om een hoorntje schepijs te scoren, dus ik ben apetrots dat er nu een speciale Rotterdammertjes-smaak tussen de verschillende ijsbakken prijkt. Dat we door deze samenwerking een prachtig doel als Sophia Kinderziekenhuis kunnen helpen, vind ik nog mooier. Ik kan niet wachten om de kindertjes die daar verblijven te verrassen met een écht Rotterdams ijsje.” Voor Rotterdamse ondernemers en horeca die een steentje willen bijdragen aan deze actie, is het Rotterdammertjes-ijs ook in grote bakken verkrijgbaar.

Vanuit de Vrienden van het Sophia werd er direct enthousiast gereageerd op het sympathieke initiatief. “Er is niets mooiers dan een stralende kinderlach. Veel kinderen in ons ziekenhuis hebben een vervelende tijd achter de rug en kunnen vrolijke afleiding in de vorm van een ijsje goed gebruiken. De totale opbrengst van deze actie draagt bij aan de aanschaf van nieuwe apparatuur voor Sophia TV, het televisiestation voor kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis”, aldus Chrisje Seijkens, woordvoerder van de Vrienden van het Sophia. De actie loopt van 13 juli t/m 27 juli en de ijsjes zijn verkrijgbaar bij de IJsmaker op de Witte de Withstraat 7A in Rotterdam.

Gister mochten de eerste patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis alvast wat proeven. Dat was smullen!

 

Stuur reactie

Beveiligingsvraag *

sophietje