Recordopbrengst Sporten voor Sophia 2018!

Afgelopen weekend vond Sporten voor Sophia 2018 plaats. En wat was het een prachtig weekend! Maar liefst 486.766 euro werd opgehaald voor onze patientjes met chronisch darmfalen.

Voor deze kinderen is het niet mogelijk om voldoende voedingsstoffen en vocht op te nemen via het maagdarmstelsel. Hierdoor ontstaan klachten als diarree, buikpijn en spugen. Dit leidt tot een tekort aan verschillende voedingsstoffen en problemen met de groei. Daarom is het belangrijk om deze voedingsstoffen direct via het bloed toe te dienen via een infuus, Deze infuusvoeding heet Totale Parenterale Voeding (TPV) en bestaat uit de voedingsstoffen die het kind nodig heeft. Zo’n levenslang infuus heeft veel impact op het dagelijkse leven van kinderen. Ze kunnen niet lekker sporten en bewegen en nog belangrijker is dat het niet lukt om zelf te eten. Gezellig samen eten met andere kinderen tijdens de pauzes en feestjes is niet mogelijk. Om deze kinderen een beter toekomst perspectief te bieden is meer onderzoek noodzakelijk. Met de opbrengst van Sporten voor Sophia kan direct gestart worden met dit onderzoek.

Namens alle kinderen, hun families en artsen wil de Stichting Vrienden van het Sophia alle sporters, sponsoren, vrijwilligers en supporters nogmaals bedanken. Zonder deze mensen, waaronder u wellicht, zou Sporten voor Sophia niet zo succesvol en gezellig zijn. Iedereen is van harte uitgenodigd om volgend jaar weer, op 15,16 en 17 februari, van de partij te zijn bij Sporten voor Sophia 2019!

Stuur reactie

Beveiligingsvraag *

sophietje