Nieuws

Recordopbrengst Rotary Club Rotterdam-Delfshaven door jubileum magazine Sprinting Sophia

27 dec 2021 Chrisje

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Rotaryclub Rotterdam-Delfshaven de eerste Sprinting Sophia organiseerde ten behoeve van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Een event waar Sophia-patiëntjes jaarlijks met enthousiasme naar uitkijken.

Ze kunnen immers een keer het ziekenhuis bezoeken voor een dagje avontuur – inclusief een rit in een te gekke auto – en niet voor een nare behandeling of een opname. Inmiddels zijn er al acht mooie rally’s georganiseerd maar moest de organisatie door de tussenkomst van corona helaas op de rem.

Door de jaren heen is er met de deelnemende chauffeurs heel veel geld opgehaald voor het Sophia. Daarvoor zijn we enorm dankbaar!

2021 zou het jaar zijn waarin Sprinting Sophia het 10-jarig jubileum zou vieren. Helaas lieten de maatregelen dit niet toe. Rotarylid Wim Goedegebuur kon niet accepteren dat de activiteit voor de kinderen, maar zeker ook een financiële bijdrage, voor een tweede jaar uit zou blijven. Creativiteit was vereist en een alternatief plan werd gesmeed.

Het resulteerde in een prachtig magazine. Met hierin aan het woord de grondleggers en een aantal vaste rijders die vertellen waarom zij Sprinting Sophia zo’n warm hart toedragen. En een verantwoording hoe de donaties de afgelopen jaren zijn besteed en waarom het belangrijk blijft om geld in te zamelen.

Met een recordopbrengst van ruim 110.000 euro, bijeengebracht door een lange lijst aan sponsoren, kunnen de echokamers in het Sophia Kinderziekenhuis van top tot teen kindvriendelijk gemaakt worden. En daarmee angst, pijn en stress bij kinderen die een ingreep ondergaan verminderen.

Omdat je een event nooit alleen voor elkaar krijgt en ook een magazine nooit alleen maakt, willen wij niet alleen alle betrokken Rotarians en vrijwilligers door de jaren heen, maar ook het team van Veenman+ bedanken. Onze complimenten gaan ook uit naar al die mensen en bedrijven die gul hebben gedoneerd of belangeloos hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit magazine.

 

Namens Rotaryclub Rotterdam-Delfshaven, Stichting Vrienden van het Sophia en in het bijzonder alle patiëntjes, willen wij iedereen die de kinderen de afgelopen jaren een onvergetelijke dag heeft bezorgd en de mooie projecten in het Sophia Kinderziekenhuis heeft gesteund, in het zonnetje zetten. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een rally organiseren.

Benieuwd naar het magazine? Klik dan hier om het magazine online in te zien.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het Sophia.