Numansdorpse truckshow al 232.121,70 euro voor het Sophia op de teller!

Persbericht – Opbrengst Truckshow met open armen ontvangen!

En weer waren de Vrienden van het Sophia (Kinderziekenhuis) met stomheid geslagen over de opbrengst van de Numansdorpse truckshow van 26 augustus. Zij ontvingen uit handen van Bets en Bas Vogelaar een cheque van maar liefst dertigduizend euro!

De eerste keer dat de truckshow werd georganiseerd in 2001, moesten zij geld toeleggen op het evenement. Toen het jaar daarop zo’n 1200 euro overbleef, besloten zij het maar te schenken aan een goed doel. Dit werd het Sophia Kinderziekenhuis en na 16 jaar staat de teller op precies 232.121,70 euro! Dit bedrag wordt bij elkaar gebracht door inmiddels 65 sponsors, die hun vlag de maand voorafgaand aan de show mogen laten wapperen langs de provinciale weg. Daarnaast brengen een veiling van geschonken spullen, verkoop van drankjes en hapjes het nodige op. Er zijn ook kraampjes met snuisterijen en dit jaar hebben drie kinderen Lea, Jens en Bjarne snoep verkocht met een opbrengst van 432 euro. “We hoeven er zelf niets aan over te houden” zegt Bets, “alles voor het goede doel!” Er komt veel publiek af op de truckshow voor de gezelligheid en natuurlijk om die grote auto’s te bewonderen. Zo’n 125 trucks staan tijdens de show glimmend en wel te pronken op het terrein van Novifarm aan de Middelsluissedijk. Na een gezellige barbecue blijven veel truckers slapen, ook omdat ze weten dat Bets ze ’s morgens een gigantisch ontbijt voorzet met eieren en spek.

Al die jaren brengt een delegatie van de truckshow in het najaar een bezoek aan het Sophia-Kinderziekenhuis om het te schenken bedrag bekend te maken. De Fondsenwerving van het Sophia heeft van tevoren in kaart gebracht welke doelen nog geld kunnen gebruiken. Dat kunnen enerzijds medische onderzoeken zijn, maar ook zaken die het leven van de ernstig zieke patiëntjes iets kunnen verlichten. Bets, Bas èn de vrijwilligers bepalen zelf hoe het bedrag besteed wordt. Dit jaar gaat een groot deel naar de inrichting van een familiekamer op de afdeling dagverpleging. In het Sophia worden patiënten en ouders intensief bij de behandeling betrokken om betere resultaten en betere zorg op maat te krijgen. Om patiëntjes een beetje afleiding te bezorgen, worden computer spelletjes aangeschaft voor de afdeling oncologie. Van het restant worden Sophia superaapjes ingekocht. Alle patiëntjes van het Sophia, en dat zijn er helaas ongeveer 7000 per jaar, krijgen deze knuffel, een superzacht vriendje en een steuntje in de rug. De superaapjes zijn ook te koop, de opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek.

Paulina Wielaard, Relatiebeheerder Sophia: ”Ik was dit jaar voor het eerst op de truckshow en was helemaal verbaasd over het aantal trucks. Mijn zoontje was erbij en heeft al aangegeven volgend jaar mee te gaan helpen.” De truckshow is inmiddels een niet meer weg te denken evenement. Bas Vogelaar: “En ik zie geen reden een ander goed doel te zoeken. Volgend jaar minstens 80 sponsors en de Sophia vlag erbij.”

  

Tekst en foto’s met dank aan A. ’t Hooft

Meer informatie over de Truckshow: www.truckshownumansdorp.nl

Stuur reactie

Beveiligingsvraag *

sophietje