Lichtjesactie 2019: Het Sophia Kinderhersencentrum

Koopt u ook symbolisch een lichtje in de kerstboom voor het Sophia Kinderziekenhuis?

Dit jaar staat de Lichtjesactie-maand in het teken van het nieuw te realiseren Sophia Kinderhersencentrum
De hersenen zijn het meest complexe orgaan van het lichaam. En tegelijkertijd het meest essentiële orgaan voor een goede ontwikkeling van een kind. Een kleine afwijking heeft vaak vergaande gevolgen. Specialisten en wetenschappers bundelen hun krachten in het nieuwe expertisecentrum van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis om kinderen met een aandoening aan het hoofd, de hersenen en de zintuigen een optimaal niveau van functioneren en participeren in de samenleving te geven. Denk aan kinderen met een slecht gehoor of zicht, maar ook kinderen met een hersentrauma, gezichtsafwijking, MS en moeilijk behandelbare aandoeningen als epilepsie of autisme.

Het Sophia Kinderhersenlab
Als belangrijk onderdeel van het Kinderhersencentrum willen we het “Sophia Kinderhersenlab” realiseren. In dit Kinderhersenlab wil het Sophia kinderen met verschillende aandoeningen vanuit een brede visie spelenderwijs testen en meten. De scope van het onderzoek strekt zich uit van gen tot omgeving en hun interacties. Zo wordt een breed prospectief longitudinaal cohort opgebouwd voor zeldzame en minder zeldzame aandoeningen van hersenen, hoofd en zintuigen. Het Kinderhersenlab faciliteert de verzameling van een minimale dataset, die fungeert als een backbone waarop de deelnemende specialismen en onderzoeksgroepen hun eigen onderzoeksvragen en projecten kunnen laten aansluiten. Zo leren de specialisten veel over de werking en ontwikkeling van de hersenen met als doel om ieder kind de beste behandeling te geven en een optimale kwaliteit van leven te bieden. De uitkomsten van de testen en metingen worden meteen meegenomen in de gesprekken met de ouders zodat zorg en onderzoek direct aan elkaar verbonden worden.

Elk kind heeft recht op de allerbeste zorg die er is. Het Kinderhersencentrum werkt daar aan mee, samen weten we veel meer!

Zet u zich deze decembermaand samen met ons in voor dit bijzondere project? Koop dan nu een lichtje in de kerstboom!

Stuur reactie

Beveiligingsvraag *

sophietje