Lichtjesactie 2018: Emotionele problemen bij zieke kinderen

Dit jaar staat de Lichtjesactie in het teken van kinderen die langdurig ziek zijn. Een groot deel van deze kinderen heeft als gevolg van hun ziekte last van angst en somberheid. Ze functioneren minder goed op school en hebben minder sociale contacten. Deze problemen worden vaak nog niet herkend en behandeld. De artsen in het Sophia Kinderziekenhuis willen hier verandering in brengen door onderzoek en ontwikkeling van een smartphone applicatie, waarmee emotionele problemen bij zieke kinderen geïdentificeerd en behandeld kunnen worden.

De app biedt de kinderen uitdagingen en games ter vergroting van hun emotionele veerkracht. Daarnaast zijn er mogelijkheden om via de app met lotgenoten in contact te treden en op een laagdrempelige wijze hulp in te roepen waar nodig. Dit alles om emotionele problemen te verminderen en eenzaamheid te voorkomen.

Elk kind heeft recht op de allerbeste zorg die er is. Deze app kan dit mede realiseren. Zet u zich deze kerst samen met ons in voor dit bijzondere project? Koop dan nu een lichtje in de kerstboom!

Stuur reactie

Beveiligingsvraag *

sophietje