13 juni Sophietjes Verjaardag in het ziekenhuis

Elk jaar vieren wij de verjaardag van Sophietje met de patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis. En elk jaar vragen wij een bijdrage voor een bijzonder verjaardagscadeau.

Het kleine dappere meisje heeft net als elk kind een verlanglijstje voor haar verjaardag. Vele gulle gevers doen er dan alles aan om haar wens in vervulling te laten gaan.

Bovenaan Sophietjes wensenlijstje staat dit jaar een bijdrage voor nieuwe apparatuur voor Sophia TV.

Sophia TV; Al 30 jaar een welkome afleiding voor onze patiëntjes
Wat kleinschalig begon in 1988 is inmiddels uitgegroeid tot een begrip voor de kinderen in het Sophia. Een heuse TV-studio huist op de tweede verdieping van het Sophia Kinderziekenhuis. Met professionele camera’s, een regiekamer en een gezellige opnameruimte. In deze studio maken vrijwilligers, samen met een paar vaste krachten, zo’n 3x per week live radio- en televisie-uitzendingen voor de kinderen in het ziekenhuis. De patiëntjes kunnen hier actief aan deelnemen, zowel voor als achter de camera.

Bijzondere gasten
De uitzendingen gaan over alle onderwerpen, behalve ziek zijn, en het is altijd leuk en spannend. De kinderen komen immers niet elke dag op tv. Het kan ook nog eens zo zijn, dat zij zomaar naast hun favoriete voetballer in de studio zitten, naast Ali B, Ernst en Bobbie of een andere bekende artiest. Want die komen ook graag langs in onze gezellige studio om met de uitzending mee te doen. Of aan te sluiten bij de halactiviteiten in het Sophia die afleiding bieden van de routine in het ziekenhuis. Sophia TV zendt deze activiteiten, zoals Sinterklaas, dierendag of muziek- en theateroptredens, live uit voor de kinderen die hun kamer niet kunnen of mogen verlaten.

Dit jaar bestaat Sophia TV 30 jaar. Tijd voor een mooie terugblik én voor vernieuwde apparatuur. Wilt u ook dat Sophia TV een welkome afleiding blijft voor de patiëntjes in het Sophia?

Draag dan bij door een gift te doen

Doneer nu