24 & 25 augustus De Omloop

Op 24 en 25 augustus vindt de voor de 29e keer de Omloop plaats en ook dan gaat een deel van de opbrengst naar het Kinderziekenhuis.

Alle lopers van de Omloop kunnen zich in 2018 opnieuw inzetten voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De opbrengst van uw sponsoractie gaat dit jaar naar een bijzonder project voor kinderen op de Intensive Care. Kinderen op deze afdeling zijn vaak ernstig ziek en liggen daardoor veel in bed. Om het herstel te verbeteren is het van groot belang om deze kinderen tijdens de opname zo vroeg mogelijk te laten bewegen. Dat noemen ze vroege mobilisatie.

Vroege mobilisatie kan plaatsvinden door een tijdje overeind te zitten, in bed of op een speciale stoel. Maar ook met hulp van een bedfiets om zelf te fietsen. “Maar in de bedfiets zit ook een soort motortje, waardoor de benen bewogen kunnen worden”, legt kinderarts Sascha Verbruggen uit. “Daardoor behouden de kinderen die lang in bed liggen hun beweging en proberen we de afbreuk van spiermassa te verminderen. En dat is beter voor het herstel.” Daarnaast zorgt het bewegen voor afleiding van angst en pijn. Angsten en negatieve ervaringen die tijdens het ziek zijn ontstaan zijn, worden verminderd.

Kom in actie!
Vindt u het ook belangrijk dat we de kinderen op de intensive care helpen te herstellen? Draag dan uw steentje bij tijdens de Omloop door een eigen sponsoractie aan te maken. Dat kan via www.dewandeltocht.nl