19 augustus Feyenoord collecte

Op zondag 19 augustus speelt Feyenoord een duel tegen Excelsior in de Kuip. Tijdens deze wedstrijd wordt er gecollecteerd voor het Sophia Kinderziekenhuis.
Vergeet u niet om kleingeld mee te nemen?

Met de opbrengst willen we kinderen beter voorbereiden op een MRI-scan door middel van Virtual Reality (VR)

In het Sophia Kinderziekenhuis worden jaarlijks 3.000 kinderen onderzocht door middel van een MRI-scan om lichamelijke aandoeningen vast te stellen. De meerderheid van deze kinderen vindt het heel spannend en vervelend om een MRI-scan te laten maken. Ze moeten lang stil liggen in een groot apparaat dat heel veel lawaai maakt.

Met een speciale Virtual Reality (VR) bril willen we kinderen het in Sophia Kinderziekenhuis voorbereiden op deze stressvolle gebeurtenis.
Met deze bril op hun gezicht lopen de kinderen virtueel naar de ruimte van de scanner, zien hoe het apparaat er uit ziet, waar ze komen te liggen en horen hoe de scanner klinkt. Het kind kan helemaal om de MRI lopen; kijken waar zijn ouders zitten en een kijkje nemen in de tunnel waar het zelf komt te liggen. Hierdoor zijn kinderen beter voorbereid en lukt het hen beter om rustig te blijven tijdens de scan.