18 & 19 augustus De Omloop

Op 18 en 19 augustus vindt de voor de 28e keer de Omloop plaats en ook dan gaat een deel van de opbrengst naar het Kinderziekenhuis.
Lees onderstaand meer over het doel waarvoor dit jaar gelopen wordt.

Lopen voor kinderen met levensbedreigende hartritmestoornissen

Ook in 2017 kunnen alle lopers van de Omloop zich weer inzetten voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. De opbrengst van deze sponsoractie gaat naar onderzoek naar levensbedreigende hartritmestoornissen bij kinderen.

Wist u dat tien procent van alle sterfgevallen op de kinderleeftijd in Nederland wordt veroorzaakt door plotse hartdood? Dit komt vaak door erfelijke hartritme stoornissen. “Helaas is het met de huidige kennis nog niet goed mogelijk om alle kinderen met een risico op plotse hartdood te identificeren. En er is niet voor iedere erfelijke hartritmestoornis geschikte medicatie” vertelt kindercardiologe Janneke Kameraad van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Het is van levensbelang om te onderzoeken hoe erfelijke hartritmestoornissen ontstaan en met welke medicatie deze kinderen behandeld kunnen worden. Dat is waar de afdeling kindercardiologie zich hard voor maakt. Zodat er in de toekomst veel minder kinderen overlijden aan plotse hartdood én minder patiëntjes restschade hebben in de hersenen ten gevolge van een reanimatie.

Komt u in actie?
Vindt u het ook belangrijk dat we dit onderzoek naar kinderen met levensbedreigende hartritmestoornissen kunnen starten? Draag dan uw steentje bij tijdens de Omloop door een eigen sponsoractie aan te maken. Dat kan via www.sponsordewandeltocht.nl